Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V Žiline po vražde tínedžera vládne strach! Útočník je na úteku, FOTO Tomášova (†16) sestra sa zrútila

Obeťou vraždy v Žiline bol len 16-ročný Tomáš. Zobraziť galériu (8)
Obeťou vraždy v Žiline bol len 16-ročný Tomáš. (Zdroj: Facebook/T.T., topky)

ŽILINA - Žilinou otriasla brutálna vražda. Zatiaľ neznámy páchateľ vošiel do jedného z bytov Za Plavárňou pod zámienkou, že je elektrikár a ide odpisovať hodiny. V tom zaútočil na nič netušiace dievča Juditu (16). Keďže s ňou bol aj jej priateľ Tomáš (†16), začal ju brániť. No útočiaceho muža to rozzúrilo a nožom mladíka dobodal na smrť.

Čo sa odohralo v osudný deň v žilinskom paneláku? Dievča bolo zranené ľahko a volalo o pomoc. Susedia zalarmovali policajtov a záchranku. Lekár sa snažil chlapca oživiť, no bezúspešne. Mladé dievča odviezla záchranka do žilinskej nemocnice. Páchateľ je zatiaľ stále na úteku a polícia po ňom intenzívne pátra. 

MIMORIADNE V Žiline zavraždili len 16-ročného chlapca, jeho rovesníčku zranili

V Žiline po vražde
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/T.T.)

"Vôbec nevieme, o koho ide, a čo sa vlastne stalo. Domov nás nepustia, tak musíme čakať vonku. Nič nám policajti nepovedali, len nás nechcú pustiť domov," povedal nám sused Ján. 

Vražda v Žiline.
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky.sk)

Na gymnáziu na Varšavskej ulici na Vlčincoch veje čierna zástava. Práve tam chodil Tomáš aj s Juditou do školy. Spolužiaci sú z krvavej drámy zhrození a nedokážu uveriť, že ich milovaný spolužiak už nebude sedieť v ich triede. "Ťažko sa nám o tom hovorí. Pochopte, že je to pre nás obrovská rana. Tomáška sme mali veľmi radi," nariekajú spolužiaci. 

Tomášova sestra sa psychický zrútila. Pomáhať jej musela policajná vyšetrovateľka.
Zobraziť galériu (8)
Tomášova sestra sa psychický zrútila. Pomáhať jej musela policajná vyšetrovateľka.  (Zdroj: Topky.sk)

Vládne strach

Zástupcovia zákona sú zatiaľ v slepej uličke a páchateľ im naďalej uniká. "Polícia od prijatia oznámenia na prípade intenzívne pracuje s nasadením maximálnych síl a prostriedkov a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku za účelom objasnenia skutku, ako aj určenia jeho právnej kvalifikácie," uviedli na sociálnej sieti ráno po tragédii. Obyvatelia sú práve preto vystrašení. "Bojíme sa otvoriť dvere aj príbuznému. Nech vraha chytia a budeme žiť bezpečnejšie," tvrdia Žilinčania. 

Smrť mladíka šokovala okolie.
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook)

Polícia tiež informovala, že za účelom zistenia príčiny smrti mladého muža bola nariadená pitva. V súčasnosti však bližšie informácie z ich strany nie sú známe.

Nečakaná bolesť

Prečo vôbec došlo k nešťastiu a obeťou bola práve mladá dvojica je v súčasnosti záhadou. Isté však je, že chlapcova smrť bola pre všetkých, čo ho poznali, obrovským šokom. "Poznal som Tomáša, strašne milý nekonfliktný chlapec. Mal som ho rád... Ešte nedávno som ho videl chodiť po Žiline s brčkavou hlavou," napísal Mário. 

Smútok vládne aj v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Gymnázium, Varšavská cesta 1, Žilina)

"Tomáš sa zachoval nesmierne statočne a na svoju odvahu doplatil životom," pripomenulo gymnázium, ktoré navštevoval. Z odchodu milovaného je ale zdrvená najmä Tomášova sestra. "Milujem ťa, braček môj," adresovala mu úprimné slová.

Viac o téme: ChlapecSmrťVraždaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu