Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najhoršie predtuchy sa potvrdili: Nezvestný Števko (†19) je mŕtvy

Štefan (†19) zmizol po firemnom večierku. Zobraziť galériu (2)
Štefan (†19) zmizol po firemnom večierku. (Zdroj: Facebook/Priznania Kežmarčanov)

PODOLÍNEC - Bol 22. december 2018, keď 19-ročný Štefan odišiel na firemný večierok do Podolínca. Neskôr ho zazreli na benzínke v spomínanom meste, no potom už po ňom nebolo ani stopy. Začiatkom marca však polícia informovala o náleze tela v rieke Poprad. Nanešťastie sa potvrdilo, že ide práve o nezvestného mladíka.

Blízki dlho nemali informácie o tom, kde sa Štefan nachádza a či je vôbec nažive. Prvého marca prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová priniesla správu, že v ranných hodinách policajti z Podolínca našli v rieke Poprad mŕtvolu mužského pohlavia. Nebolo potvrdené, že ide skutočne o hľadaného chlapca, no nasvedčovalo tomu najmä to, že v oblečení nájdenej osoby boli osobné doklady na meno Štefan H. 

Telo, ktoré našli v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook - cppo ( cielené pátranie po osobách))

"Na základe tejto udalosti polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, nariadená bola súdna pitva. Zistenie presnej totožnosti nájdeného tela bude známe až po súdnej pitve," dodala v tom čase policajná hovorkyňa.

Nález tela v rieke Poprad: Môže ísť o nezvestného Štefana (19)

Smutná správa

Po vyše mesiaci sa najhoršie predtuchy napokon potvrdili. Telo patrilo mladíkovi z Vrbova. "Znaleckým skúmaním bolo potvrdené, že sa jedná o nezvestného Štefana H. Cudzie zavinenie bolo vylúčené. Príčiny smrti budú zrejmé po doručení znaleckého posudku z pitvy," informovala Gabriela Gabošová z oddelenia komunikácie a prevencie KRPZ v Prešove.

Smutnú správu na sociálnej sieti zverejnili aj Štefanovi blízki. Smerovali ju najmä k tým, ktorí pomáhali v hľadaní a stále dúfali, že sa chlapec nájde živý. Posledné zbohom dajú Štefanovi vo štvrtok vo vrbovskom kostole.

Viac o téme: MŕtvyNezvestný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu