Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Agresor v Plzni napadol známeho prokurátora: Údery do tváre aj kopance, tiekla krv

Štátneho zástupcu v západočeskom meste Plzeň fyzicky napadol agresívny muž. Zobraziť galériu (3)
Štátneho zástupcu v západočeskom meste Plzeň fyzicky napadol agresívny muž. (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

PLZEŇ - Štátneho zástupcu (prokurátora) Libora Řeřichu v západočeskom meste Plzeň fyzicky napadol agresívny muž. Zraneného žalobcu previezla záchranná služba do nemocnice, agresora zadržala polícia a umiestnila ho do väzby. Informoval o tom v pondelok spravodajský server Novinky.cz.

Aký bol motív piatkového útoku, a či súvisí s Řeřichovou profesiou zatiaľ nie je jasné. Polícia k prípadu nijaké oficiálne informácie neuviedla. V pondelok dopoludnia súd rozhodne o umiestnení podozrivého do väzby. Incident pre denník Právo potvrdil sám Řeřicha (58).  "Je to pravda. Viac sa k tomu nebudem vyjadrovať. Ležím stále v nemocnici," uviedol prokurátor. Komentovať nechcel ani rozsah svojho zranenia. Povedal len, že nebol v ohrození života.

Útočník si na súde po celý čas zakrýval tvár.
Zobraziť galériu (3)
Útočník si na súde po celý čas zakrýval tvár.  (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Právo zistilo, že k útoku došlo v piatok okolo 21.00 h na rohu Klatovskej triedy a Tylovej ulice neďaleko centra mesta. Podľa svedkov Řeřichovi zastúpili cestu dvaja muži, z ktorých jeden ho následne napadol. "Bil ho päsťou do tváre a kopal ho. On sa snažil utiecť, ale ten muž ho dobehol a zasa ho niekoľkokrát udrel. Crčala z neho krv, volali sme záchranku a políciu," uviedol jeden zo svedkov.

Podľa neho útočník musel vedieť, že išlo o štátneho zástupcu. "Padalo tam toto označenie," dodal. Řeřicha je jedným z najdlhšie slúžiacich žalobcov v Plzni. Posledné roky dozoruje vyšetrovanie hospodárskych trestných činov. Z minulosti má prezývku český Cattani podľa odvážneho komisára z talianskeho seriálu Chobotnica, ktorú si vyslúžil za nekompromisný postoj pri dlhoročnom vyšetrovaní kriminality policajtov, napísali Novinky.cz 

Viac o téme: ProkurátorSúd útok Plzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu