Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rasový útok Maroša na občana čiernej pleti z Angoly: Súd rozhodol, dostal podmienku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest osemnásť mesiacov odňatia slobody podmienečne za rasový útok na občana čiernej pleti z Angoly uložil dnes sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 27-ročnému Marošovi Migátovi z obce Hôrky pri Žiline.

Súd vyhlásil rozsudok po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavreli prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry a obvinený muž. Migáta súd tiež zaviazal povinnosťou zaplatiť 46-ročnému Angolčanovi bolestné tisíc eur v desiatich splátkach.

Útok Migáta na Angolčana Antonia Ricarda Z. žijúceho už dlhšie na Slovensku sa stal 14. októbra minulého roku po tretej hodine ráno v Bratislave v Mlynskej doline. Útočník pod vplyvom alkoholu najprv Antoniovi opakovane vulgárne nadával a potom ho sotil. Po páde na zem,Angolčana udieral päsťou, kopal a opätovne mu nadával. Migát obeť potom nechal tak, ale po chvíli ho zastavil 21-ročný Martin a vyčítal mu, prečo Angolčana napadol a spôsobil mu zranenia tváre, vrátane poškodenia zubov. Migát najprv Angolčanovmu zástancovi vynadal a potom ho udrel do tváre, pričom ho ľahko zranil. Martin sa Migátovi nedal, zvalil ho na zem a držal ho až do príchodu polície.

Útok na Angolčana kvalifikovali ako ublíženie na zdraví s rasovým motívom v súbehu s opakovaným výtržníctvom. Verdikt súdu je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá.

Viac o téme: Rasový útokSúd Maroš Migát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu