Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bývalý hasič Ivan odišiel na pivo: FOTO Pátralo po ňom sto hasičov, mrazivé slová Dolnokubínčanov

Dolnokubínčan Ivan Osadský (55) je nezvestný. Zobraziť galériu (8)
Dolnokubínčan Ivan Osadský (55) je nezvestný. (Zdroj: FB/Ria F. O., FB/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín, )

DOLNÝ KUBÍN – Viac ako sto hasičov cez víkend pátralo po svojom bývalom kolegovi Ivanovi, ktorý sa vo štvrtok nevrátil domov. V spomínanom meste ho tamojší občania krátko po tom, čo manželke povedal posledné "zbohom", videli v dvoch lokalitách. Dosiaľ však nie je jasné, kam ho nohy zaviedli. Jeho rodina preto prosí o pomoc pri pátraní.

Dolnokubínčan Ivan Osadský (55) odišiel z domu na pivo okolo poludnia v posledný januárový deň. Bývalý profesionálny hasič sa s manželkou rozlúčil s pozdravom "zbohom". Podľa jej slov si so sebou vzal len 40 eur a občiansky preukaz. Telefón aj kľúče od bytu nechal doma. Keď pokročil a čas a Ivan sa stále nevracal, žena na svojom Facebooku prostredníctvom výzvy požiadala o pomoc svojich priateľov. V sobotu sa obrátila na políciu.

Najaktuálnejšia snímka Ivana Osadského, ktorou jeho rodina disponuje.
Zobraziť galériu (8)
Najaktuálnejšia snímka Ivana Osadského, ktorou jeho rodina disponuje.  (Zdroj: FB/Ria F. O.)

Šéf dolnokubínskej polície Gabriel Líška priblížil, že pri pátraní sa zamerali najmä na železničné a autobusové stanice, reštaurácie, pohostinstvá a zdravotnícke zariadenia. Podarilo sa im zistiť, že Ivan sa vo štvrtok približne o tretej hodine najedol v reštaurácii Kopačka pri futbalovom štadióne.

Na nedatovanej snímke je Ivan Osadský.
Zobraziť galériu (8)
Na nedatovanej snímke je Ivan Osadský.  (Zdroj: FB/Ria F. O.)

„Poznám ho, preto keď som išiel okolo neho, pozdravil som sa mu a poprial dobrú chuť,“ opísal majiteľ reštaurácie. „Odzdravil a pokračoval v jedení. Nič nezvyčajné som si na ňom nevšimol,“ uviedol pre denník My Orava s tým, že keď muž zaplatil, hneď odišiel.

Snímky z nedeľnej pátracej akcie zverejnil primátor na svojom Facebooku.
Zobraziť galériu (8)
Snímky z nedeľnej pátracej akcie zverejnil primátor na svojom Facebooku.  (Zdroj: FB/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín)

Ďalšia stopa sa potom objavila zhruba o pol piatej popoludní. „Známa mi povedala, že ho videla pri komíne Tehosu na Bysterci,“ spomína mužova polovička. „Sedela v aute a manžel jej zakýval,“ dodala.

Dolnokubínčan Ivan Osadský (55)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín)

Po Ivanovi v nedeľu pátralo viac ako sto členov dobrovoľných záchranných zborov a Oravský záchranný systém, spresnil podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík pre televíziu JOJ.

Dolnokubínčan Ivan Osadský (55)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín)

Teplota sa v tom čase pohybovala okolo nuly. Sychravé počasie komplikovalo pátraciu akciu, ktorej sa zúčastnili aj tamojší občania, ktorí prečesávali i okolité kopce, na ktorých je stále vysoká snehová pokrývka, a vodáci. Tí po mužovi pátrali s člnom na rieke Orava.

Dolnokubínčan Ivan Osadský (55)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín)

„Nedeľná pátracia akcia skončila neúspešne, ale stále dúfame, že môže žiť,“ vyhlásil Janckulík, ktorého doplnil primátor Dolného Kubína Ján Prílepok. „Za dnešnú pomoc a spoluprácu (3. februára, pozn. red.) ďakujem Oravskému záchrannému systému, polícii SR, dolnokubínskym vodákom, dobrovoľným hasičom z okolitých obcí, ale aj dvanástim členom dolnokubínskych hasičov zo Záskalia. Pomáhala rodina, susedia aj bežní Kubínčania,“ uviedol primátor s prosbou, že ak viete pomôcť informáciou, kontaktujte štátnu alebo mestskú políciu.

Ivan mal v čase zmiznutia odetú modrú bundu, modré rifle, šedú čiapku a obuté hasičské topánky.

Viac o téme: PátranieHasičDolný KubínIvan Osadský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu