Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Útok nožom v nemeckom Ravensburgu: Muž bojuje o život, hrdinský zásah primátora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Tri osoby zranil nožom v piatok pri útoku v centre Ravensburgu na juhu nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko medzičasom políciou zadržaný muž.

Jeden zo zranených utrpel životunebezpečné zranenia. Informovali o tom nemecké spravodajské televízie, ako aj internetové servery s odvolaním sa na policajné zdroje.

Bezpečnostné zložky zatiaľ nezverejnili žiadne podrobnosti o identite zadržaného útočníka, ani motíve jeho činu. Nie je známa ani totožnosť poškodených. Polícia okolie dejiska útoku uzavrela a požiadala verejnosť, aby sa lokalite predbežne vyhla.

Nemeckí vyšetrovatelia útoku nožom v centre Ravensburgu neďaleko Bodamského jazera na juhu krajiny nemajú indície, že by išlo o teroristický útok. Informovali o tom internetové vydanie denníka Bild i tlačová agentúra DPA.

Podľa údajov internetového serveru Schwaebische mladší útočník v piatok popoludní nožom ťažko zranil tri osoby v centre metropoly regiónu. Podľa očitých svedkov bodol prvého človeka po výmene názorov na zastávke autobusov, druhou napadnutou osobou bol muž, ktorý mu chcel zabrániť v bodaní a tretiu zranil pri neďalekom kine.

Primátor hrdinom dňa

Ako medzičasom vyšlo najavo, muža odzbrojil primátor mesta Daniel Rapp, ktorý sa náhodou zdržiaval v lokalite a ocitol sa zoči-voči útočníkovi, ktorého vyzval, aby skrvavený nôž položil na zem, čo sa aj stalo. Primátor nepozná podľa vlastných slov ani útočníka, ani žiadnu z poškodených osôb.

 

Viac o téme: NôžDobodaniePrimátor útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu