Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Staford dohrýzol na smrť seniorku Janu (†66): Záhadné okolnosti tragédie v Bučanoch

Ilustračná foto. Zobraziť galériu (2)
Ilustračná foto. (Zdroj: Getty Images)

BUČANY - Pred koncom starého roka sa v obci Bučany, ktorá sa nachádza neďaleko Trnavy, odohralo obrovské nešťastie. O život prišla 66-ročná Jana, ktorá podľahla zraneniam, ktoré jej mal spôsobiť trojročný staford. V dome mala byť len ona a zviera. Práve preto nikto netuší, čo predchádzalo osudnému útoku.

Jana bojovala o život niekoľko hodín, napokon však prehrala. „Pacientka bola privezená na Urgentný príjem s rozsiahlymi hryznými poraneniami celého tela vrátane tváre. Pacientku sa aj napriek poskytnutej intenzívnej starostlivosti nepodarilo zachrániť a po 5 hodinách zraneniam podľahla," informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice Trnava Katarína Tittelová.

V prípade ornitológa, ktorého na smrť dohrýzli psy, padol rozsudok: Trest pre majiteľa

Psa utratili

Polícia v súvislosti s útokom začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Nariadená bola pitva. "Polícia preveruje všetky okolnosti, za akých k útoku psa na ženu došlo. Príbuzní rozhodli o utratení psa, pričom na miesto sa dostavil veterinár, ktorý psa za prítomnosti policajnej hliadky utratil," priblížila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

O tom, čo sa stalo, v súčasnosti možno len špekulovať. (ilustračná foto)
Zobraziť galériu (2)
O tom, čo sa stalo, v súčasnosti možno len špekulovať. (ilustračná foto)  (Zdroj: int)

Zlé tušenie

O prípade priniesol správu portál tvnoviny.sk. Podľa jeho informácií pes patril synovi zosnulej Jany. Ten má byť v súčanosti vo väzbe za prepadávanie starších ľudí. Janina dcéra bola v čase nešťastia na dovolenke v zahraničí a keďže jej mama nedvíhala telefón, mala zlú predtuchu. Napokon sa potvrdila. 

Dve tragédie za 24 hodín: FOTO Chlapec (†18) vrazil do oplotenia, Davidovo telo (†24) našli mimo vozidla

Priateľka jej brata našla telo seniorky ležať v kaluži krvi. Po tom, ako psa zatvorila, ihneď volala záchranku, no bolo neskoro. Portál uviedol aj to, že staford bol evidovaný a v minulosti nejavil známky agresivity. Čo ho mohlo vyprovokovať ku krvavému útoku, teda zostáva záhadou.

Viac o téme: PesTragédiaSmrťSeniorkaBučany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu