Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V prípade ornitológa, ktorého na smrť dohrýzli psy, padol rozsudok: Trest pre majiteľa

Peter Matiko sa stal obeťou útoku psov. Zobraziť galériu (2)
Peter Matiko sa stal obeťou útoku psov. (Zdroj: Foto FB, Tv Markíza)

BRATISLAVA - Okresný súd (OS) Bratislava IV v pondelok odsúdil obžalovaného Romana Š. na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky so skúšobnou dobou na dva roky v prípade usmrtenia 34-ročného muža zo Stupavy. Toho na jar minulého roka dohrýzli psy pri Devínskom jazere v Bratislave. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

Rozsudok ešte nie je právoplatný, odvolanie podala prokurátorka. Vo veci tak bude ešte rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

"Nemajetková ujma vo výške 80.000 eur, ako aj majetková škoda bola zo strany obžalovaného uhradená dňa 31. 12. 2017,” povedal Adamčiak.

V prípade ornitológa, ktorého
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Polícia v marci minulého roka informovala, že policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia 45-ročného Bratislavčana, nakoľko mu z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero malo ujsť šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému mužovi zranenia, ktorým na mieste podľahol. Veterinárny lekár neskôr psov usmrtil.

Obžalovaný Roman Š. svoj čin oľutoval a pozostalým uhradil dohodnutú nemajetkovú ujmu.

Viac o téme: PsyOrnitológPeter Matiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu