Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dve tragédie za 24 hodín: FOTO Chlapec (†18) vrazil do oplotenia, Davidovo telo (†24) našli mimo vozidla

Začiatok januára poznamenali dve tragické nehody. K jednej došlo v Drahovciach, k druhej v Cíferi. Zobraziť galériu (6)
Začiatok januára poznamenali dve tragické nehody. K jednej došlo v Drahovciach, k druhej v Cíferi. (Zdroj: KR PZ Trnava)

DRAHOVCE/CÍFER - Prvé dni roku 2019 poznamenali tragédie na cestách. Vo štvrtok popoludní hasiči zasahovali pri dopravnej nehode v Drahovciach, kde jeden muž skončil po náraze mimo vozidla. V piatok v skorých ranných hodinách v obci Cífer narazilo auto do oplotenia rodinného domu. Našli v ňom mladíka bez známok života.

Ako v prvotnej správe Ministerstva vnútra informovala odborná inšpektorka Júlia Kedrová, pri nehode v Drahovciach zasahovali hasiči z Piešťan. "V čase príchodu hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o dopravnú nehodu jedného osobného motorového vozidla, v ktorom sa nachádza jedna osoba na sedadle spolujazdca a jedna osoba ležala na zemi vedľa vozidla," uviedla Kedrová.

Nehoda v Drahovciach si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Sos Odtahova Sluzba)

U jednej z osôb musel lekár konštatovať smrť. "Hasiči v spolupráci so záchrannou zdravotnou službou poskytli zranenej osobe predlekársku prvú pomoc a pomohli ju naložiť do vozidla záchrannej zdravotnej služby," dodala Kedrová s tým, že hasiči na vozidle vykonali protipožiarne opatrenia a miesto udalosti bolo odovzdané príslušníkom policajného zboru.

Začiatok januára poznamenali dve
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

Trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová neskôr upresnila, že k havárii došlo v katastrálnom území obce Madunice. "K nehode došlo pod hrádzou prívodného kanála rieky Váh, pričom v osobnom aute Citroen Xsara bol nájdený zranený 20-ročný muž z Drahoviec a vedľa auta ležal bez známok života 24-ročný, rovnako z Drahoviec," uviedla policajná hovorkyňa. Polícia začala trestné stíhanie z prečinu usmrtenia, vykonala obhliadku miesta činu a vyšetruje, ako k tragédii došlo.

Auto v oplotení rodinného domu

Od tragickej nehody neuplynulo ani 24 hodín a inšpektorka Júlia Kedrová priniesla správu o ďalšom úmrtí na slovenských cestách. V Cíferi krátko po šiestej hodine v piatok ráno narazilo vozidlo do oplotenia rodinného domu. 

Začiatok januára poznamenali dve
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

"Vo vozidle sa nachádzala osoba, ktorá nejavila známky života. Lekár záchrannej zdravotnej služby skonštatoval exitus," spresnila Kedrová. Ako neskôr doplnila policajná hovorkyňa, havária sa stala osudnou len 18-ročnému chlapcovi, ktorý nebol držiteľom vodičského oprávnenia. 

"Okolo šiestej hodiny viedol mladý muž osobné auto Škoda Octavia combi v smere od obce Jablonec na Cífer. V mierne ľavotočivej zákrute dostal šmyk, autom prešiel do protismeru, tu sa otočil a pravou časťou narazil do betónového oplotenia rodinného domu," priblížila okolnosti Kredatusová. Presné príčiny a okolnosti tragickej nehody polícia vyšetruje.

Tragický začiatok roka

Podľa slov policajnej hovorkyne za štyri dni tohto roka eviduje polícia v Trnavskom kraji už štyri usmrtenia v súvislosti s dopravou. K dvom došlo hneď v ranných hodinách prvého dňa nového roka.

Tragédia počas silvestrovskej noci: 20-ročný chlapec neprežil zrážku s autom

"Apelujeme na vodičov, aby dodržiavali pri jazde pravidlá cestnej premávky, správali sa maximálne zodpovedne, neviedli auto, ak nemajú vodičské oprávnenie. Nesadajte si  za volant po požití alkoholu alebo iných návykových látok," znela rada od polície, ktorá odkazuje najmä mladým vodičom, aby nepreceňovali svoje sily a jazdu prispôsobili svojim schopnostiam a ostatným okolnostiam. "Jazdite tak, aby ste sa z ciest vrátili domov k svojim rodinám živí a zdraví," dodala Kredatusová.

Viac o téme: SmrťDopravná nehodaDrahovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu