Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčatko (6) vypadlo z lanovky: Utŕžilo ťažké zranenia, sedela pri ňom babička, polícia hľadá svedkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HARRACHOV – Ťažké zranenia utŕžilo len šesťročné dievčatko, ktoré v sprievode svojej babičky spadlo z lanovkovej dráhy v českom Harrachove. Po sobotňajšom úraze bolo prevezené do špecializovaného traumacentra. Polícia požiadala o pomoc verejnosť, lebo v sedačke s nimi sedel i cudzinec, ktorý by mohol svojím svedectvom výrazne pomôcť pri objasnení tohto prípadu.

Nešťastný pád 6-ročného dievčaťa z lanovkovej dráhy Delta, ktorá je dlhá 1300 metrov a ktorá smerovala na Čiernu horu, sa stal v sobotu okolo 09:30 v českom Harrachove.

Hovorca záchrannej služby Michael Georgiev pre denník Právo priblížil, že dieťa bolo po úraze pri vedomí, no pre mnohopočetné zranenia muselo byť prevezené do detského traumacentra v Prahe, aby podstúpilo kompletné vyšetrenie.

Ako prví boli na inkriminovanom mieste horskí záchranári z neďalekej základne. „Za normálnych okolností by ju prevážali vrtuľníkom, ale ten kvôli zlému počasiu nemohol vzlietnuť,“ vysvetlil Georgiev.    

Zima
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)


Čítajte aj: Nehoda počas pretekov na Liptove: FOTO 15 ľudí vyletelo z vlečky traktora, aj deti


Prípadom sa už zaoberá polícia, ktorá v tejto súvislosti apeluje na svedkov nehody, aby sa jej ozvali. Ich hovorkyňa Ivana Baláková nateraz priblížila len toľko, že dievčatko bolo na lanovke so svojou starou matkou. „V kritickú dobu s nimi na sedačke sedel zrejme tiež neznámy cudzinec. Jeho svedectvo by nám mohlo významne pomôcť. Zatiaľ sa nám o ňom, bohužiaľ, nepodarilo zistiť nijaké bližšie informácie,“ povedala policajná hovorkyňa s tým, že muži zákona plánujú po Harrachove rozniesť letáky s výzvou a žiadosťou o pomoc. „Bude v českom, nemeckom, anglickom a poľskom jazyku,“ dodala.  

Dopravu na Čertovu horu zabezpečujú dve štvorsedačkové lanovky. Lanovka Harrachov-Čertova hora (Delta) v centre a lanovka Rýžoviště-Čertova hora (Alfa). „Udalosť nijako nesúvisí so samotnou lanovkou,“ zdôraznil to náčelník lanovky Martin Nedvěd pre ČTK, pričom dodal, že lanovka sa pravidelne kontroluje.

Viac o téme: LanovkaPád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu