Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strieľal na koscov v Bystrici, hajloval a mával nacistickou vlajkou: Martin už pozná trest

Na snímke novinári pred budovou Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici
Na snímke novinári pred budovou Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

BANSKÁ BYSTRICA – Na jeden rok väzenia odsúdil vo štvrtok samosudca Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, Martina Rückschlossa, ktorý v júni tohto roku strieľal z balkóna bytu na banskobystrickom sídlisku Sásova po koscoch mestskej zelene, hajloval a mával nacistickou vlajkou. Rozsudok je právoplatný.

Rückschloss čelil obvineniu z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, ako i ďalších prečinov. Pri domovej prehliadke mu policajti zaistili množstvo extrémistických materiálov. Vinu priznal a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Jej súčasťou je aj to, že obvinený sa vzdáva práva na verejný súdny proces a možnosti odvolať sa voči verdiktu.

Dráma v Banskej Bystrici: Muža, ktorý kosil trávnik, postrelili kvôli bizarnému dôvodu

Na súde sa ospravedlnil

Okamihom vyhlásenia bol teda rozsudok právoplatný a odsúdený hneď nastúpil z väzby do výkonu trestu s minimálnym stupňom stráženia. Streľba na partiu koscov sa ozvala 25. júna popoludní. Pracovníka mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby trafila strela zo vzduchovej zbrane do ruky. Odsúdený sa mu vo štvrtok ospravedlnil. Poškodený Vladimír to pre médiá zhodnotil ako "pekné gesto". Vraj mu je zrejmé, že ak je niekto až tak pod vplyvom alkoholu, tak ani nevie, čo robí.

Viac o téme: StreľbaVäzenieHajlovanieSúd Martin Rückschloss
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu