Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bývalé vedenie Banskobystrického kraja kritizuje to súčasné: Nezvládajú zimnú údržbu ciest

Marian Kotleba a Milan Uhrík
Marian Kotleba a Milan Uhrík (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková, Martin Havran)

BANSKÁ BYSTRICA - Poslanec Národnej rady SR a bývalý riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Milan Uhrík tvrdí, že súčasný predseda BBSK Ján Lunter nezvláda zabezpečiť dopravnú obslužnosť a prejazdnosť krajských ciest. Vedenie kraja v stanovisku hovorkyňou BBSK Marcelou Glevickou na to reaguje, že zimná údržba ciest je zabezpečená v plnom rozsahu a cesty v kraji sú zjazdné.

„Hneď pri prvom výdatnejšom snežení sú mnohé cesty v Banskobystrickom kraji ťažko prejazdné, niektoré, ako napríklad Donovaly, sú dokonca uzavreté,“ uviedol Uhrík. Situácia je podľa neho o to tragickejšia, že hoci Lunter si presadil na opravy a údržbu ciest výrazné navýšenie rozpočtu, tak zimnú údržbu nezvláda zabezpečiť ani na takej profesionálnej úrovni, ako bola zabezpečená počas pôsobenia predsedu kraja Mariana Kotlebu. „Občania tak dostávajú kvôli Lunterovi opäť menej muziky za viac peňazí,“ dodal bývalý riaditeľ krajského úradu

Súčasné vedenie kraja zareagovalo tým, že zimná údržba ciest je zabezpečená v plnom rozsahu. „Dnes, rovnako ako v stredu, sú vydané meteorologické výstrahy pred hustým snežením a silným vetrom v horských oblastiach. Prejazd nákladných vozidiel nad 10 metrov cez horské priechody v Nízkych Tatrách, či už Donovaly, alebo Šturec, býva Políciou SR za nepriaznivého počasia z bezpečnostných dôvodov obmedzovaný každoročne,“ konštatuje Glevická.

BBSK nakúpil pred tohtoročnou sezónou posypovú soľ výhodnejšie ako predchádzajúce vedenie kraja. „Samotná Banskobystrická regionálna správa ciest by mohla byť v lepšej kondícii. Hospodárenie v nej po volebnom období vo vedení s pánom Uhríkom a Kotlebom aktuálne vyšetruje polícia,“ dodáva sa v stanovisku Úradu BBSK.

Viac o téme: Banská BystricaMarian KotlebaMilan UhríkJán Lunter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu