Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pubertiak (14) popravil otca, potom spustil paľbu v škole: FOTO Desivý nález v jeho detskej izbe!

Jesse Osborne (16) Zobraziť galériu (3)
Jesse Osborne (16) (Zdroj: SITA/AP)

TOWNVILLE - V čase, keď 14-ročný Jesse vpálil do oplotenia základnej školy, do rany mu padol 6-ročný žiak, ktorého trafil do nohy. Dieťa o tri dni odišlo na onen svet. Tínedžer tam poslal i svojho otčima, ktorému tri razy strelil do hlavy, keď si čítal noviny. Podľa súdu je chlapec mentálne v poriadku a za ohavný čin by si zaslúžil doživotie.

Jesse Osborne, tínedžer obvinený zo streľby v základnej škole v americkom Townville z roku 2016, sa 12. decembra vyhlásil za vinného. Vedúci prokurátor vo veci uviedol, že pre 16-ročného chlapca bude žiadať doživotie.

Na snímke je Jesse Osborne na súde, ktorý sa konal vo februári tohto roka.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke je Jesse Osborne na súde, ktorý sa konal vo februári tohto roka.  (Zdroj: SITA/AP)

Chlapec ako 14-ročný rodine sľúbil, že zabije aspoň 50 alebo 60 ľudí v spomínanej škole. V deň útoku, 28. septembra 2016, však začal otčimom, ktorého tri razy strelil do hlavy. Rodičovým nákladným autom sa následne dopravil do školy vzdialenej cca 5 kilometrov od domu. Tam vrazil do jej oplotenia a spustil paľbu. Za prvé obete mu padli deti, ktoré sa hrali na dvore. Medzi nimi bol aj Jacob Hall (†6), ktorý tri dni po masakre vykrvácal.

Na snímke je Jesse Osborne (16) na súde, ktorý sa konal 12. decembra 2018.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke je Jesse Osborne (16) na súde, ktorý sa konal 12. decembra 2018.  (Zdroj: SITA/AP)


Čítajte aj: Mladá matka obetovala svoju Améliu (†4): FOTO Vysvetlila, prečo ju očistila a spálila


Na školskom ihrisku trafil i učiteľku prvého stupňa Meghan Hollingsworthovú a ďalších dvoch žiakov. Všetky tri zranené osoby prežili. „Odpusťte mi! Odpusťte!“ prosil Jesse, keď ho zneškodnil dobrovoľný hasič, ktorý tak spravil v čase, keď chlapec obrátil hlaveň proti sebe. „Vďakabohu, že tá zbraň sa mi zasekávala. Povedzte mi, prosím, že nikto tu nezomrel,“ hovoril zmätený chlapec policajtom.

Na snímke je sudca Lawton McIntosh.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke je sudca Lawton McIntosh.  (Zdroj: SITA/AP)

V jeho detskej izbe bolo objavených „veľa strieľacích hier“ a herných konzol. Podľa súdu je maloletý Osborne mentálne v poriadku, a preto sa sudca Lawton McIntosh vyjadril, že by si zaslúžil skonať za mrežami. Po tom, čo sa tínedžer vyhlásil za vinného, mu hrozí minimálne 30-ročný trest.

Viac o téme: Streľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu