Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kočnerov druhý pokus nevyšiel: Posledná nádej na Vianoce s rodinou, ďalšie trestné oznámenie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: glob.sk)

BRATISLAVA - Ani druhý pokus Mariana Kočnera o prepustenie z väzby nevyšiel. Najvyšší súd jeho žiadosť opätovne zamietol ako nedôvodnú. Kontroverzný podnikateľ obvinený z falšovania zmeniek, tak zrejme strávi za múrmi väznice aj najkrajšie sviatky v roku. Okrem toho sa podozrenia a obvinenia voči jeho osobe stále stupňujú.

Kočner je vo väzbe už piaty mesiac a ani jeho druhý pokus nevyšiel. Za svoju slobodu bol dokonca ochotný zaplatiť milión eur ako kauciu. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici však jeho žiadosti o prepustenie nevyhovel. Rovnako tak aj Najvyšší súd. 

Marian Kočer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Podnikateľ, ktorý je obvinený v kauze falšovania zmeniek spolu s exšéfom televízie Markíza Pavlom Ruskom má na krku ďalšie obvinenia zo závažnej trestnej ekonomickej činnosti. Prokurátor jeho väzobné stíhanie zdôvodňoval obavou, že v nej môže pokračovať. Kočner je aj spájaný s vraždou novinára Jána Kuciaka. Policajný prezident Milan Lučanský nedávno prezradil, že polícia Kočnera vyšetruje aj v tejto súvislosti. 

Ján Kuciak
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Aktuality.sk via AP)

Pri prehliadkach jeho luxusných domov, našla polícia v trezore aj nahrávku kauzy Gorila. Tú žiada zničiť finančná skupina Penta z dôvodu, že nahrávka nebola legálna. Iniciatívu prebrala aj nadácia Zastavme korupciu na čele s bývalou novinárkou Zuzanou Petkovou. Podali totiž trestné oznámenie. 

Potvrdené! Najvyšší súd rozhodol o Kočnerových Vianociach: Ježiško vo väzení

“Domnievame sa, že konaním neznámeho páchateľa mohlo dôjsť k trestnému činu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Osoba menom Marián Kočner sa vo svetle dostupných informácií javí ako osoba, ktorej boli vyzradené informácie alebo ich zbierala a sama zhromažďovala," uviedla nadácia. 

Priepustka na Vianoce?

Je teda isté, že Marian Kočner strávi Vianoce a rovnako aj Nový rok vo väzbe. Nemôže dokonca požiadať ani o priepustku, aby bol na Štedrý večer s rodinou. "Môže maximálne požiadať o návštevu, aj to nie je isté, či mu vyhovejú," povedali nám vo väznici. To, či tak Kočner urobí, zatiaľ známe nie je.

Môže sa však tešiť aspoň na tradičnú vianočnú večeru a dlhšiu večierku. Aspoň po minulé roky to tak bolo. Ľudia vo výkone väzby a trestu si môžu na Štedrý večer pochuťiť na zemiakovom šaláte s rybou, ale aj na kapustnici. Okrem toho, môžu pozerať dlhšie vianočný program. 

Viac o téme: VäzbaNajvyšší súdZastavme korupciu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu