Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia zverejnila nové VIDEO: Okamihy pred popravou pumpárky Jany (†58), ktorá otriasla Českom

Lúpežné prepadnutie čerpacej stanice malo tragický koniec. Zobraziť galériu (3)
Lúpežné prepadnutie čerpacej stanice malo tragický koniec. (Zdroj: Reprofoto/youtube:Policie ČR)

NELAHOZEVES - Mala to byť bežná pracovná nedeľa. Pumpárka Jana (†58) umyla dva stojany a vrátila sa do vnútra prevádzky. Hodiny ukazovali krátko pred pol treťou v noci. Nestihla však ani diaľkovo zamknúť vchodové dvere, ako to robievala zvyčajne. Odrazu nebola na benzínke sama a zaznel výstrel. Lupiči neváhali ani sekundu.

Po troch dňoch od prepadu benzínky neďaleko českej obce Nelahozeves, miestne médiá priblížili viac detailov otrasného prípadu, ktorý šokoval celú krajinu. Na videu, ktoré zverejnila polícia, totiž zreteľne vidieť, že lupiči v kuklách nevinnej žene nedali najmenšiu šancu.

Okamihy pred vraždou. Na záberoch sú páchatelia, ako vbiehajú do a vybiehajú z objektu čerpacej stanice.

Jeden z nich doslova vbehol do predajne a ihneď strieľal. Tackavo ho nasledoval jeho komplic. Všetko sa odohralo v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd. Kriminalisti žiadajú o pomoc aj verejnosť. Osoby, ktoré sa dopustili chladnokrvného zločinu a pripravili o život bezbrannú ženu, sa im totiž nedarí vypátrať.

Ako uvádza portál idnes.cz , pohyb druhej osoby prezrádza, že môže ísť aj o ženu. Na videu je vidieť, že kým strelec vyberá peniaze z kasy, druhá osoba berie tovar z pultu. Stačí im 40 sekúnd a unikajú. "Nemala najmenšiu šancu, páchateľ strieľal prakticky okamžite. Keď sme spomalili zábery, je vidieť, že tá druhá osoba mala v ruke paralyzér a povraz," povedal jeden z kriminalistov.

Českom otriasol brutálny prípad: VIDEO Lupiči bez váhania popravili pumpárku Janu (†58), stačil jeden výstrel

Jana mala na pumpe pracovať šesť rokov. Podľa informácií MF DNES ju v práci prepadli aj pred štyrmi rokmi. Vyhrážky nožom však vtedy skončili bez zranení. 

Sviečky, kvetiny aj odkazy

Miesto, kde Jana prišla o život, je stále uzavreté. Ľudia sem však chodia zapaľovať sviečky, doniesli aj kvetiny či odkazy. "Jazdil som sem pravidelne po práci, vždy okolo jednej hodiny v noci. Bol som tu aj v pondelok, teda hodinu a pol pred lúpežou," spomínal šofér cisterny rafinérky v Kralupech nad Vltavou. Ako dodal, Jana bola dobrosrdečná pani, ktorá s ním vždy prehodila zopár slov. "Hovorila mi, že sa chce odsťahovať do Prahy, ale jej manžel odmieta, že chce vraj zostať tu a pozerať sa na Říp (vrch v Českej republike, pozn. r.)," povedal.

Lúpežné prepadnutie čerpacej stanice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/youtube:Policie ČR)

Čakanie v tichu a smiešna suma

Dvojica, ktorá má na svedomí život pumpárky, je stále na slobode. O ich čine však vypovedá kamerový záznam. Na chvíľu, kedy vtrhli dnu, si počkali vonku v tme a tichu, keďže benzínka sa nenachádza na frekventovanom úseku. Úlovok, ktorý si odniesli, ale mal byť smiešny. Cenou za život 58-ročnej ženy mali byť cigarety a približne 10-tisíc českých korún. Policajti v súčasnosti pátrajú po páchateľoch aj pokladni, ktorú ukradli.

Desiatky svedkov

Napriek tomu, že totožnosť lupičov je zatiaľ záhadou, vyšetrovatelia majú množstvo úlomkov, s ktorými môžu pracovať. Navyše sa im prihlásili desiatky potenciálnych svedkov. "Našli sme dvadsať podobných batohov a 25 ľudí, ktorí majú podobnú tanečnú chôdzu ako jeden z páchateľov," povedal kriminalista. Policajný hovorca Zdeněk Chalupa v utorok potvrdil, že vraždu mohol spáchať zmiešaný pár, teda muž a žena, ako prezentovali aj české médiá.

Páchateľov môže polícia vypátrať aj podľa výrazného červeného batohu.
Zobraziť galériu (3)
Páchateľov môže polícia vypátrať aj podľa výrazného červeného batohu.  (Zdroj: Reprofoto/youtube:Policie ČR)

"Kriminalisti aj naďalej žiadajú prípadných svedkov o pomoc, predovšetkým vodičov, ktorí prechádzali v pondelok okolo čerpacej stanice medzi pol treťou a treťou hodinou ráno a majú v aute kameru, aby sa prihlásili na polícii," vyzdvihol hovorca. Polícia totiž zatiaľ nevie, či lupiči na miesto dorazili v svojom aute, či ich čakal komplic - vodič alebo prišli pešo cez neďaleké pole. Najbližšie domy sú totiž od pumpy vzdialené vzdušnou čiarou asi 500 metrov. Samotná Jana mala bývať len 13 minút od práce.

Zrušenie nočného predaja?

Prepadnutie, ktoré Jana prežila pred štyrmi rokmi, potvrdil aj majiteľ čerpacej stanice Zdeněk Tetour, ktorý vlastní dve pumpy. Z tragédie, ktorá sa stala pred troma dňami sa nedokáže spamätať. "Zvažujem, že vôbec nebudeme predávať v noci," povedal.

"V danej veci kriminalisti začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy," informovala polícia. Páchateľom hrozí 15 až 20 rokov za mrežami. Môžu však obdržať aj výnimočný trest.

Viac o téme: PumpaStreľbaSmrťPrepadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu