Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zatkli mladíka, ktorý hrozil streľbou na pražskej škole: Poplašnú správu šíril z Británie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRAHA - Českým policajtom sa v spolupráci s kolegami zo zahraničia podarilo nájsť autora anonymov, ktoré sa vyhrážali streľbou v niektorej z pražských škôl. Poplašnú správu šíril mladík z Veľkej Británie, ktorý tým chcel získať pozornosť.

Dvadsaťpäťročného Čecha, podozrivého z umiestnenia anonymný vyhrážky na sociálnej sieti, dopravili policajti z Británie vo štvrtok na pražské letisko, uvádza portál iDNES.cz.

Na prípade spolupracovali českí kriminalisti s Europolom. Vyhrážku teroristickým útokom na nešpecifikovanú školu v Prahe zverejnil mladík 23. júna na fiktívnom profile. Polícia následne informovala väčšinu škôl a do ich ochrany zapojila vyše tristo policajtov.

Dôvodom publikovanie vyhrážky bola podľa polície mladíka túžba sa zviditeľniť a vzbudiť reakcie. "Akýkoľvek teroristický motív policajti vylúčili. Aj napriek tomu, že zo strany mladého muža išlo zrejme o neuvážený čin, napriek tomu sa bude zodpovedať z prečinu šírenia poplašnej správy, za ktorý možno v prípade právoplatného odsúdenia uložiť až dvojročný trest odňatia slobody," uviedla hovorkyňa polície Vlasta Suchánková.

Viac o téme: AnonymVyhrážkyPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu