Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kočner chce ísť na slobodu za každú cenu: Rozhodovať bude opäť Najvyšší súd

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Von chce ísť za každú cenu! Kontroverzný podnikateľ Marian Kočner je väzobne stíhaný od 28. júna tohto roka. Pravidelne sa však snaží zvrátiť rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktorý ho do väzby v lete poslal. V polovici novembra o jeho žiadosti o prepustenie z väzby rozhodoval Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici, ktorý ju zamietol. Marian Kočner sa však nevzdáva.

Kontroverzný podnikateľ, ktorý má na krku niekoľko obvinení, chce ísť stále na slobodu. Dokonca bol ochotný zaplatiť milión eur peňažnú zálohu, aby sa dostal z väzby. Sudca Roman Púchovský však jeho žiadosť zamietol a kauciu neprijal. 

Marian Kočner však prostredníctvom svojich advokátov podal sťažnosť na Najvyšší súd. Informovala o tom hovorkyňa Alexandra Važanová. 

"Dňa 28.11 Najvyššiemu súdu napadla sťažnosť Mariána K. V zmysle Rozvrhu práce NS SR na rok 2018 o nej bude rozhodovať senát 2T. Termín neverejného zasadnutia zatiaľ nie je vytýčený. O väzobných veciach však Najvyšší súd rozhoduje prednostne a urýchlene," povedala Važanová. 

Vo väzbe je 5 mesiacov

Kontroverzný podnikateľ je vo väzbe už 5 mesiacov. Koncom júna ho tam poslal Najvyšší súd. Obvinený je z obzvlášť závažnej trestnej činnosti. Spolu s Pavlom Ruskom mali sfalšovať zmenky a momentálne sa s nimi súdi televízia Markíza, ktorej Rusko šéfoval. Nedávno Kočnerovi pribudlo ďalšie obvinenie. 

Kočner spočiatku vykonával väzbu v Justičnom paláci v Bratislave, odkiaľ ho za zatiaľ nejasných okolností previezli do Leopoldova. Vo svojich žiadostiach o prepustenie pravidelne uvádza, že väzba je účelová a orgány činné v trestnom konaní umelo konajú pomaly. 

Viac o téme: VäzbaKauciaNajvyšší súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu