Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

PRÁVE TERAZ Marian Kočner požiadal o prepustenie z väzby

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Podnikateľ Marian Kočner podal žiadosť o prepustenie z väzby. Pre televíziu JOJ to potvrdil jeho advokát Martin Pohovej.

"Klient podal žiadosť o prepustenie z väzby z dôvodov prieťahov v konaní zo strany vyšetrovacích orgánov," uviedol Pohovej. Portál noviny.sk pripomína, že podnikateľ je vo väzbe pre zmenkovú kauzu. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry žiadal o väzbu pre Mariana Kočnera, aby obvinený nepokračoval v trestnej činnosti.

Advokát Mariána Kočnera podľa portálu nie je optimistický. "Vzhľadom na to, že väzbu pre nášho klienta považujeme za účelovú, predpokladáme, že voči klientovi bude vznesené ďalšie obvinenie. Nevieme, pre akú trestnú vec, ale je zrejmé, že polícia chce klienta účelovo držať vo väzbe," dodal

Informácie potvrdila aj prokuratúra

Informácie potvrdila aj hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová. Žiadosť bola podľa nej v utorok doručená dozorujúcemu prokurátorovi. "V danej veci dozorujúci prokurátor konštatuje, že jednotlivé úkony trestného stíhania, najmä výsluchy a znalecké dokazovanie, sú v podstatných častiach vykonané, a teda vykonávané doposiaľ plynulo a zákonne. Väzbu v protiklade s tvrdením obvineného umocňuje ďalšie, v poradí štvrté trestné stíhanie," uviedla a doplnila, že úrad jeho tvrdenia o prieťahoch vo vyšetrovaní považuje vzhľadom na viaceré trestné stíhania za irelevantné.

Žiadosť obvineného podnikateľa podľa jej slov v najbližších dňoch spolu so spisom po jeho preskúmaní odstúpia sudcovi pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu.

Marian Kočner je vo väzbe vo veci zmeniek v prípade TV Markíza za takmer 70 miliónov eur. Na Mariana Kočnera a Pavla Ruska podala televízia trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu. Argumentuje, že sporné zmenky neboli nikdy zaznamenané v účtovníctve Markízy ani v účtovníctve spoločností, ktoré údajne zmenky vlastnili predtým, ako došlo k uplatneniu podvodných nárokov.

O väzobnom stíhaní podnikateľa Mariana Kočnera rozhodol 28. júna Najvyšší súd SR. Prokurátor ÚŠP vydal 23. júla uznesenie na zaistenie majetku obvineného podnikateľa v súvislosti s trestnou vecou týkajúcou sa prevodu nehnuteľností v katastrálnom území Donovaly, za pokračujúci zločin neodvedenia dane a poistného.

Viac o téme: VäzeniePrepustenieŽiadosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu