Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

ZVRAT Heroínová Tereza si asi vypočuje oslobodzujúci rozsudok, protidrogová polícia ju očistila!

Tereza H. Zobraziť galériu (4)
Tereza H. (Zdroj: YouTube//Lahore News HD, FB/Tereza H. )

ISLAMABAD – Zdá sa, že v prípade neslávne známej Češky Terezy H. (22), ktorá bola zadržaná s deviatimi kilogramami heroínu na medzinárodnom letisku v pakistanskom Láhaure a uplynulých desať mesiacov strávila za mrežami, nastal zvrat.

Mladá blondínka, ktorej colníci našli tvrdú drogu v kufri, za posledných desať mesiacov absolvovala desiatky ciest k pakistanskému súdu. Mnohokrát ale zbytočne, pretože odročovanie prípadov je v Pakistane akousi bežnou praxou. Na pojednávaniach, ktoré sa uskutočnili, vypočúvali svedkov dvaja sudcovia. Pred miestny súd predstúpili pracovníci letiska, colníci i policajti.

Zainteresovaný tamojší právnik Gull Hassan Khan pre Blesk.cz priblížil, že osud Terezy, ktorej hrozí vysoký trest, nie je až taký jednoznačný, ako sa môže na prvý pohľad zdať. „V tej veci je jeden veľmi dôležitý faktor,“ povedal. „Všetci svedkovia síce potvrdili, že drogy boli objavené colnými úradníkmi pri kontrole... Lenže pracovníci troch ďalších kontrol, vrátane tej protidrogovej, ju očistili!“ vysvetlil advokát. Mladá Češka stále tvrdí, že o žiadnych drogách vo svojom kufri nevedela.

Tereza H. má podľa českých médií pochybnú minulosť, a to aj napriek nízkemu veku.
Zobraziť galériu (4)
Tereza H. má podľa českých médií pochybnú minulosť, a to aj napriek nízkemu veku.  (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

Podľa jeho slov odviedol Terezin právnik kus dobrej práce, lebo sa zdá, že mladá žena bude očistená a vyhne sa viac ako 10-ročnému trestu. „Je plná nádeje. Povedala mi, že než dopíše svoju knihu, ktorú dokončuje, bude vonku,“ dodal Khan.

Sudca to však nebude mať jednoduché. Bude sa musieť zaoberať otázkou, ako je možné, že obvinená Češka prešla bez najmenších problémov kontrolnými stanovišťami bez toho, že by heroín objavili policajti.

ZVRAT Heroínová Tereza si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

Zároveň podotkol, že rozhodnutie v kauze sa blíži. Hoci už mali zaznieť záverečné reči, jednanie bolo zas odročené. Keď k nemu príde a padne rozsudok, Tereza sa môže proti nemu podľa pakistanských zákonov ešte dvakrát odvolať.

Terezu H. zadržali pakistanskí colníci 10. januára tohto roku. Deväť kilogramov drogy našli v jej kufri. Údajne ich mala prepašovať cez Abú Zabí do Írska. Súd s ňou sa naťahuje pre absenciu vyšetrovateľov či neprítomnosť svedkov. Okrem Češky, ktorá vinu popiera, zadržali a obvinili aj muža, ktorý nepochádza z Českej republiky. V Pakistane sa s pašerákmi drog nemaznajú. Okrem veľmi vysokých trestov nie je výnimkou ani trest smrti.

Viac o téme: PakistanTereza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu