Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vianoce heroínovej Terezy: Na súdoch rozdávala úsmevy, teraz jej ostali len oči pre plač

Tereza H. (22). Zobraziť galériu (2)
Tereza H. (22). (Zdroj: reprofoto/Blesk.cz)

ISLAMABAD - Češka Tereza (22) mala asi najsmutnejšie Vianoce za celý svoj život. Strávila ich totiž v pakistanskom väzení, v ktorom jej nedovolili ani návštevu právnika a tak sa k nej nedostali žiadne vianočné darčeky.

Poriadne osamelá musela byť Tereza na Vianoce, ktoré trávila v pakistanskom väzení. Jej právnik ju chcel navštíviť a priniesť jej nejaké darčeky, väzenská stráž mu to však nedovolila, píše Blesk.

Tereza trávi v Pakistane už takmer rok a väčšinu z toho sedí za mrežami vo väzení v Láhore. Pakistanskí colníci ju totiž zadržali so zásielkou drog, ktoré mala odviezť do Írska.

Tereza H.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube//Lahore News HD, FB/Tereza H. )
​  

Mladá Češka strávila rok 2018 striedavo za mrežami a na ceste na súd, ktorý mal rozhodovať o jej vine. Za celý rok sa ale nepodarilo dosiahnuť verdikt, na ten si musí Tereza počkať do januára 2019. Prvé pojednávanie je naplánované na 3. januára.

A tak Tereza zostáva vo väzení aj na Vianoce, novinárom prezradila, ako veľmi je z toho smutná a že nemá tento rok dôvod na oslavu. Radosť jej zrejme nepridalo ani to, že dozorcovia zamietli návštevu jej právnika. Ten sa za Terezou vydal 25. decembra aj s darčekmi, chcel jej doniesť aspoň tortu a kvetiny. Dozorcovia ho ale k Tereze nepustili a tak sa musel vrátiť domov bez toho, aby čokoľvek vybavil.

Terezu zadržala pakistanská polícia 10. januára 2018 na letisku v pakistanskom Láhauru tesne pred odletom z krajiny, keď v jej batožine našli takmer deväť kilogramov heroínu. Tereza od začiatku tvrdí, že je nevinná a o droge údajne nevedela. Súd s Terezou sa naťahuje pre absenciu vyšetrovateľov či neprítomnosť svedkov. Okrem Terezy, ktorá vinu popiera, zadržali a obvinili aj ďalšieho muža, ktorý nepochádza z Českej republiky.

Viac o téme: HeroínPakistanTereza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu