Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poľské obchody zaplavili ekvádorské banány s prekvapením: VIDEO Balíčky za 11 miliónov

V Poľsku našli kokaín z Ekvádora. Zobraziť galériu (2)
V Poľsku našli kokaín z Ekvádora. (Zdroj: FB/Reprofoto/FAKT24.pl)

SOKOLOW PODLASKI – U našich severných susedov bolo nájdené obrovské množstvo kokaínu. Tvrdá doga bola pašovaná v balíčkoch v krabiciach s banánmi. Poľská polícia potvrdila, že ovocie bolo dovezené z Ekvádora do troch obchodov v Mazovskom vojvodstve.

Zamestnanci potravín v meste Sokołów Podlaskiv v Mazovskom vojvodstve objavili v sobotu ráno takmer deväť kilogramov kokaínu v krabiciach s banánmi. Nechýbalo veľa, a tvrdá droga sa mohla dostať do rúk zákazníkov. 

Banány boli do Poľska dovezené z Ekvádora. Droga bola zabalená do niekoľkých balíčkov zelenej, hnedej a bielej farby.

Zamestnanci opísali, že krabice s ovocím boli starostlivo zabalené v dvoch fóliách. Niektoré z nich vraj mali aj nálepku, ktorá vyobrazovala logo známej značky smartfónov. O podozrivom obsahu bezodkladne informovali políciu, ktorá preveruje, či tovar s podobným obsahom obdržali aj iné obchody.

Poľská televízia TV Polsat priniesla informáciu, že v obchode v neďalekom meste Wyszków bolo nájdených až 30 kilogramov tej istej drogy, taktiež v krabiciach s banánmi dovezených z Ekvádora. 

Antoni Rzeczkowski z policajného riaditeľstva nakoniec potvrdil, že kokaín bol dodaný do troch subjektov. „V obchodoch na území troch vojvodstiev zamestnanci objavili omamné látky v škatuliach s banánmi. Vyšetrujeme, kto zásielku odoslal a komu bola adresovaná,“ povedal Rzeczkowski s tým, že z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania polícia neposkytnuje ďalšie informácie. Dodal len toľko, že objavené balíčky boli odoslané na laboratórne testy a ich hodnota sa odhaduje na 50 miliónov zlotých, čo je cca 11,6 miliónov eur.   

Viac o téme: PoľskoKokaínBanány
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu