Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodičovi MHD dali policajti fúkať: Keď im povedal, čo všetko vypil, neverili vlastným očiam!

Opitý vodič autobusu v Znojme Zobraziť galériu (4)
Opitý vodič autobusu v Znojme (Zdroj: Polícia ČR)

BRNO – Niet sa čo čudovať, že 46-ročnému autobusárovi bolo po siedmich pivách a šiestich vodkách veselo aj na druhý deň, keď nastúpil do služby. Rovnako tak aj jeho kolegovi, ktorý najskôr svoju lásku k pivu zatĺkal, no neskôr povedal, že večer pred službou čo-to popil – priznal štyri pivá. Trojicu uzavrel autobusár, ktorý sa vraj večer zahrial čajom so slivovicou.

Keď minulý piatok vodiča autobusovej linky číslo 222 zastavila okolo 7. hodiny ráno policajná hliadka, mal už odpracované takmer dve hodiny. V autobuse sedelo asi desať cestujúcich.

Vodič zo Znojma, ktorý nafúkal 1,8 promile.
Zobraziť galériu (4)
Vodič zo Znojma, ktorý nafúkal 1,8 promile.  (Zdroj: Polícia ČR)
Hovorca brnenskej polície Bohumil Malášek informoval, že vodič bol zastavený z dôvodu víkendovej akcie zameranej na alkohol za volantom, ktorá bola predovšetkým cielená na vodičov autobusov.  

Opitý vodič autobusu v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Obrovský šok prišiel hneď na začiatku akcie v Znojme, neďaleko Brna, keď policajti podrobili kontrole 46-ročného autobusára, ktorý už jazdil približne dve hodiny a nafúkal 1,80 promile.

Vodič priznal, že vo štvrtok večer čo-to popil. „Policajtom povedal, že predošlý deň vypil sedem jedenástiek a k tomu pridal šesť vodiek,“ potvrdil policajný hovorca s tým, že v čase kontroly v autobuse cestovalo asi 10 ľudí.

Opitý vodič autobusu v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Zostatkový alkohol za volantom zo štyroch pív

Tento vodič však nebol jediný. V pondelok v Boskoviciach jazdil 53-ročný vodič, ktorý nadýchal 0,8 promile. Hoci sa autobusár najskôr vyhováral, neskôr priznal, že v nedeľu večer si doprial štyri pivá.

Alkoholové výpary zo slivovice

Treticu podgurážených autobusárov uzavrel 54-ročný vodič, ktorého zastavila hliadka v Blansku. Ten nadýchal 0,19 promile. Vraj za to môže čaj so slivovicou z predošlého dňa.


Čítajte aj: VIDEO Nahý Čech sa bláznil vo fontáne, lovil mince a pil víno: Priznanie muža odrovnalo i policajtov


„V priebehu akcie dopravní policajti zistili okrem trojice šoférov autobusov ďalších 17 vodičov pod vplyvom alkoholu a traja šoféri pred jazdou užili drogy. Policajti navyše zistili ďalších skoro 200 priestupkov,“ priblížil výsledky policajnej akcie Malášek.

Viac o téme: AlkoholAutobusVodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu