Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Seniora vo štvrtok napadli, o deň neskôr bol už mŕtvy: Polícia vyšetruje tragédiu v Tisovci

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. (Zdroj: thinkstock.com)

TISOVEC - Záhadné úmrtie objasní až policajné vyšetrovanie. Muž, ktorého vo štvrtok skoro ráno napadli na oplotenom pozemku rodinného domu, v piatok zomrel. Či sa pod jeho smrť podpísali útočníci z predchádzajúceho dňa, preukáže až výsledok súdnej pitvy.

Vo štvrtok okrem 60-ročného muža napadli na dvore domu aj 48-ročnú ženu. "Na uvedenom pozemku v priestoroch letnej kuchynky, ktorú poškodení obývali, došlo k ich ublíženiu na zdraví," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa  Petra Kováčiková.

Do dvora totiž neoprávnene vnikol 20-ročný muž v sprievode dvoch maloletých chlapcov. Dvojici spôsobili viaceré zranenia. Polícia potom zadržala v súvislosti s útokom Nicolasa T. (20). Ešte v ten vzniesol vyšetrovateľ voči nemu obvinenie zo zločinu porušovania domovej slobody a prečinu ublíženia na zdraví. 

"Obvinený bol umiestnený do cely predbežného zadržania a zo strany vyšetrovateľa bol podaný podnet na jeho väzobné stíhanie," doplnila hovorkyňa. Nicolas mal problémy so zákonom už v minulosti. Ešte v roku 2017 bol podmienečne odsúdený za zločin lúpeže.

O deň neskôr ho našli mŕtveho

Kováčiková ďalej informovala, že v piatok ráno našli už len bezvládne telo spomínaného 60-ročného muža. V súvislosti s úmrtím začala polícia trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. "Na miesto bol privolaný súdny znalec. Skutočnosť, či sa pod jeho smrť mohlo podpísať konanie útočníkov z predchádzajúceho dňa určí až výsledok súdnej pitvy," dodala hovorkyňa. Podľa našich informácií bol mŕtvy muž invalid. V minulosti mal prísť o nohu. 

 

Viac o téme: SmrťSeniorTisovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu