Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž napadol v Skalici svoju matku a spôsobil jej 40 bodných rán: Obvinili ho z pokusu o vraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SKALICA - Muža, ktorý mal počas uplynulého víkendu napadnúť v Skalici svoju matku, obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Ide o 56-ročného občana Českej republiky. Informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Obvinený je podozrivý z úmyselného fyzického útoku na 77-ročnú ženu, ktorej mal spôsobiť minimálne 40 bodno-rezných rán na životne dôležité orgány. "V dokonaní skutku mu zabránili v nedeľu (21.10.) v skorých ranných hodinách policajti obvodného oddelenia a hliadka Mestskej polície v Skalici, ktorí násilím vnikli do priestorov bytu a vykonali voči útočníkovi služobný zákrok," uviedla Linkešová.

Staršia pani bola po útoku hospitalizovaná v kritickom stave v nemocnici. Policajti vzápätí obmedzili jej syna na osobnej slobode a vzhľadom na jeho psychický stav bol pod dohľadom policajtov hospitalizovaný v nemocnici. "Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu na chránenej osobe a zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie," doplnila hovorkyňa.

Do rozhodnutia súdu zostáva muž v nemocnici za nepretržitého stráženia pracovníkmi polície. "V zmysle zákona hrozí za pokus vraždy rovnaký trest ako pri dokonanom skutku, to znamená 20 až 25 rokov alebo doživotie," informovala Linkešová.

Viac o téme: NapadnutiePokus o vražduSkalica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu