Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Štefanov (†57) život vyhasol pri nehode s Poliakmi: VIDEO Šofér Ferrari sa rútil po diaľnici tristovkou!

Zobraziť galériu (12)
(Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Po tragickej nehode v Dolnom Kubíne, pri ktorej vyhasol život nevinného muža, skončil jeden z poľských vodičov vo väzbe. Dvaja si na konanie súdu počkajú na slobode. Polícia však aj naďalej žiada občanov, ktorí boli svedkami nebezpečnej jazdy obvinenej trojice, aby im poskytli fotografie a videozáznamy, ktoré zachytávajú ich nebezpečné manévre na slovenských cestách. Na internete však figuruje video už z roku 2014, na ktorom šofér Ferrari predvádza riskantné kúsky na diaľnici.

Luxusné auto, noha na plyne a nerešpektovanie pravidiel. Kombinácia, ktorá sa na cestách môže stať smrteľnou. Práve bezohľadná jazda trojice vodičov z Poľska, pripravila o život Štefana (†57) z Oravského Podzámku.

Strašná nehoda pri Dolnom Kubíne

Po čelnej zrážke, ku ktorej došlo 30. septembra v Dolnom Kubíne, zomrel pri prevoze do nemocnice. Jeho manželka Emília (50) utrpela poranenie hrudníka a skončila v rukách lekárov. Syn Michal (21), ktorého rodičia viezli do školy v Žiline, sa zranil ľahko. 

Ku kolízii došlo po tom, ako si traja muži urobili zo slovenských ciest pretekársku dráhu. Polícia informovala, že kolónu áut predbiehali napriek zákazu. Šofér Mercedesu, ktorý bol na čele, sa stihol zaradiť. Vodič Porsche, ktorý bol na chvoste, narazil do pred ním idúceho Ferrari, ktoré pribrzdilo a vrátilo sa do svojho jazdného pruhu. Porsche sa však napokon zaradiť nestihlo a nasledoval tvrdý náraz.

Tresty za šialenú jazdu smrti: Identita poľských pretekárov, FOTO novinár, podnikateľ a synáčik

Luxusné autá šoférovali Lukasz K. (26), Marcin L. (42) a Adam Sz. (27). Prvý menovaný pôsobí v médiách, jazdil na vozidle Mercedes. Putoval na slobodu a v prípade by už ďalej nemal figurovať. Keďže na Slovensku platí zásada nie dvakrát za to isté, a Lukasz hneď po nehode dostal pokutu 150 eur, potrestať ho už nemôžu.

Prípad ostro sledujú poľské
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Reprofoto/fakt.pl)

"Zatiaľ je stíhaný, lebo súd nerozhoduje o uznesení o vznesení obvinenia, ale len konštatoval v tomto smere porušenie tejto zásady obvinením vzneseným voči nemu," uviedol sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Dolnom Kubíne.

Cestný pirát Marcin L. (42), ktorý sedel na volantom Porsche Cayenne, je pre verejnosť najmenej známy. Malo by ísť o majiteľa podniku a diskotéky. V prípade dokázania viny mu hrozí najvyšší trest, dva až päť rokov za mrežami.

Polícia žiada občanov, ktorí
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: KR PZ Žilina)

Adam Sz. (27) je podľa poľských médií synom bohatého obchodníka. Jeho biologická matka mala zomrieť pri autonehode. Žena, ktorá si ho adoptovala, za neho na súde zaplatila kauciu 20-tisíc eur. Luxusné žlté Ferrari mal údajne požičané od otca. Mladík sa nepýši dobrou povesťou. Na webe tablica-rejestracyjna.pl ho dokonca "povýšili" na prvé miesto ako najhoršieho vodiča v Poľsku pre rok 2018.

Ignorácia pravidiel

Podľa reakcií na sociálnych sieťach sa teda zdá, že nebezpečná jazda po slovenských cestách nebola pre trojicu vodičov ich premiérou. Ešte v roku 2014 sa na Youtube objavilo video, na ktorom sa žlté Ferrari rútilo po diaľnici a ohrozovalo vodičov naokolo. Autor uvádza, že vodič išiel rýchlosťou až 298 kilometrov za hodinu! Podľa značky ide o to isté vozidlo, ktoré sa podpísalo pod tragickú nehodu v Dolnom Kubíne. Či však za volantom sedel práve 27-ročný Adam, ale potvrdené nie je.

Boli ste aj vy svedkami nebezpečnej jazdy trojice obvinených vodičov? Informácie oznámte na bezplatnom telefónnom čísle 158, alebo najbližšom útvare Policajného zboru, prostredníctvom elektronickej pošty na adresu okporpzdk@minv.sk, prípadne priamo na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Dolnom Kubíne na tel. číslach 0961433600, 0961433602 alebo 0961433620. Môžete kontaktovať aj oficiálnu stránku na Facebooku formou súkromnej správy.

Viac o téme: DiaľnicaObvineníZbesilá jazdaPoliaci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu