Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obrovská tragédia v Česku: Trojročné dieťatko vypadlo z okna, osudná chyba matky

VESELÍ NAD MORAVOU – Čierne ráno pre našich západných susedov. V meste Veselí nad Moravou vypadlo pred ôsmou hodinou ráno z okna len trojročné dieťa. Zranenia boli natoľko vážne, že záchranári mu už nedokázali pomôcť. Pod tragédiu sa podľa českých médií mala podpísať nešťastná náhoda.

Mal to byť bežný deň. Maminka varila a trojročný syn pozeral v izbe rozprávky. S chlapčekom sa rozprávala, aby mala istotu, že je v poriadku. Zlovestné ticho, ktoré zrazu nastalo, však neznačilo nič dobré. Keď sa šla žena pozrieť, čo sa deje, bolo neskoro. Jej malý poklad vypadol z okna štvrtého poschodia. Tak priblížil stredajšie nešťastie český portál blesk. Na tráve našli susedia už len bezvládne telo, dole ihneď mierila aj roztrasená matka. Podľa susedy sa okamžite zrútila.

Pokus o oživenie bol márny

Suseda Kristína (23) bola na mieste nešťastia ako prvá. Býva na druhom poschodí. "Zrazu som začula volanie muža pri vchode, ktorý na mňa kričal, že mi vypadlo dieťa. Povedala som mu, že môj syn je so mnou. Napriek tomu som okamžite bežala dole," opísala ťažké chvíle.

Záhada v Ružinove: Žena (†45) vypadla z okna, bola na mieste mŕtva!

Matka sa ešte podľa jej slov snažila o záchranu svojho synčeka, cez telefón jej dokonca radila záchranka. Na mieste boli záchranári do dvoch minút, zranenia však boli podľa hovorkyne juhomoravskej záchrannej služby Michael Bothovej nezlučiteľné so životom. „Poslali sme tam posádku s lekárom a tiež vrtuľník. Snažili sme sa dieťa resuscitovať,“ uviedla M. Bothová.

Osudná chyba

Podľa portálu blesk môže za tragédiu nešťastná náhoda. Chlapček mal vyliezť na parapetu okna a údajne sa oprel do sieťky. Tá nevydržala nápor jeho váhy a vypadla spolu s dieťaťom. Policajná hovorkyňa priblížila, že okolnosti prípadu sú ale predmetom vyšetrovania. Na miesto tragédie vyslali aj interventa, teda zdravotníka, ktorý má výcvik v rámci prvej psychickej pomoci. „Poskytuje psychologickú podporu ľuďom, ktorí javia akútne stresové reakcie,“ dodala M. Bothová.

Rodičia vychovávajú okrem chlapčeka ešte staršieho syna, ktorý navštevuje základnú školu. Otec, ktorý pracuje ako kamionista, sa o hroznej správe dozvedel po telefóne, keď bol na cestách. Suseda rodinu opísala ako veľmi slušnú. Na sociálnej sieti sa napriek tomu objavili aj komentáre o tom, že za smrť môže nezodpovednosť rodičov a fakt, že nechali otvorené okno a dieťa bez dozoru.

Viac o téme: DieťaSmrťPád z okna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu