Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Najvyšší súd rozhodol: Marián Kočner ostáva vo väzbe

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Po tom, čo Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici rozhodol o tom, že kontroverzný podnikateľ Marián Kočner ostáva vo väzbe, rozhodoval Navyšší súd v Bratislave.

Kontroverzný podnikateľ Marián Kočner je vo väzbe už takmer dva mesiace. Medzitým mu polícia zaistila majetok a niekto sa vlámal do jeho vily. On sám však nezaháľa ani za mrežami a snaží sa za každú cenu dostať na slobodu. Jeho prvú žiadosť zamietol Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Kočner sa však voči tomuto uzneseniu odvolal a rozhodoval tak opäť Najvyšší súd SR na neverejnom zasadnutí.

Detaily z uznesenia o Kočnerovi: Slušný a bezúhonný občan! Obhajoba, ktorej neuverí ani malé dieťa

"Senát Najvyššieho súdu SR na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného Mariana K. zamietol ako nedôvodnú. Najvyšší súd sa v plnej miere stotožnil s rozhodnutím prvostupňového súdu. Najvyšší súd má za to, že dôvody väzby nezmenene trvajú naďalej," informovala Alexandra Važanová, hovorkyňa Najvyššieho súdu SR. 

Podnikateľ čelí obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote 69 miliónov eur. Podľa prokuratúry dôvodom na väzbu je obava, že na slobode by pokračoval v trestnej činnosti.

Viac o téme: ZmenkyNajvyšší súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu