Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia rieši poškodenia senážnych vakov aj krádež medených svoriek a lán

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA / Polícia SR)

LIPANY/MENGUSOVCE - Polícia rieši prípad poškodených senážnych vakov v obci Mengusovce v okrese Poprad. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, podľa ktorej škodu vyčíslili na najmenej 3000 eur.

Podľa hovorkyne v stredu (1.8.) ráno oznámil riaditeľ jednej z agrospoločností sídliacej v spomínanej obci, že došlo k poškodeniu senážnych vakov. Udiať sa tak malo v období od utorka (31.7.). Ako ďalej uviedla, páchateľ rozrezal dva vaky.

"Týmto konaním došlo k ich poškodeniu a znehodnoteniu krmiva uloženého v nich," vysvetlila. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. "Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," uzavrela.

Krádež medených svoriek a lán

Polícia vyšetruje aj krádež medených a mosadzných svoriek a medených lán v Lipanoch. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, majster opráv trakčného vedenia v pondelok (30.7.) ráno telefonicky oznámil na políciu, že v objekte železničnej stanice v Lipanoch došlo ku krádeži spomínaných vecí.

"Poverený príslušník oddelenia železničnej polície Policajného zboru Prešov v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Zatiaľ neznámy páchateľ sa v dobe od 30. do 31. júla vlámal do uzamknutého prístrešku pre montážne koľajové vozidlo. Vyhol plech na zadnej stene prístrešku, cez otvor vošiel dnu a z odstaveného uzamknutého rušňa ukradol medené a mosadzné svorky a medené laná," uviedla Ligdayová. Železničná spoločnosť škodu podľa jej slov doposiaľ nevyčíslila. Páchateľovi hrozí dvojročné väzenie.

Viac o téme: PoškodenieKrádežPolícia LipanyMengusovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu