Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poliaci si z pláže odbehli na kopec v Chorvátsku: Keď ich uvideli záchranári, skoro im oči vypadli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/HGSS Stanica Makarska)

MAKARSKÁ - Dovolenka v Chorvátsku je pre mnohých vytúženým oddychom. Návštevníci sa tešia k moru, no krajina ponúka aj možnosť turistiky v horách. Na podobný výlet sa vybrali aj dvaja Poliaci. Situáciu ale vôbec nezvládli a museli ich ratovať záchranári. Neberte si príklad, podobne vystrojení nemáte na skalách čo robiť.

Dvaja turisti z Poľska sa koncom júna vybrali na túru do pohoria Biokovo, čo je horský masív pri meste Makarská v Chorvátsku. Presne na obed ale dostali záchranári telefonát so zúfalou prosbou o pomoc. Poliaci dostali na strmom svahu strach. Kvôli nebezpečnému terénu ostali na skalách nehybne ležať a zalarmovali záchranárov. Turisti z letoviska Podgora - Caklje uviazli na horskej ceste vo výške 420 metrov nad morom. Do niekoľkých minút za nimi prišlo jedenásť horských záchranárov s dvomi terénnymi vozidlami.  

Keď záchranári dorazili na miesto, nestačili sa diviť. Poliaci boli na túru v horskom teréne vystrojení tým najnevhodnejším spôsobom. Na nohách mali obuté plážové šľapky. Našťastie, všetko dobre dopadlo a Poliakov sa podarilo dostať rýchlo do bezpečia.

Poliaci si z pláže
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/HGSS Stanica Makarska)

Chorvátski záchranári o prípade informovali na sociálnej sieti vo svojej facebookovej skupine HGSS Stanica Makarska. Upozorňujú ostatných turistov, aby v žiadnom prípade nepodceňovali obuv a výstroj, keď sa vyberú do hôr. Šľapky na nohy patria výlučne na prechádzky po meste a pláži.  

Viac o téme: TuristiŠľapkyChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu