Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bratislava po útoku na Henryho (†36): VIDEO Opití domáci aj turisti, nočné mesto strážia policajti

Na mieste, kde Juraj brutálne dokopal Henryho, horia sviečky. Zobraziť galériu (3)
Na mieste, kde Juraj brutálne dokopal Henryho, horia sviečky. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Po surovom útoku, pri ktorom zomrel Filipínec Henry na Obchodnej ulici v hlavnom meste, polícia posilnila hliadky. Tie sa majú snažiť zabrániť podobným tragédiám. Nočné mesto totiž praská vo švíkoch najmä počas letných mesiacov.

Nočná Bratislava

Podgurážených turistov, ale aj domácich môžete stretnúť v noci v Bratislave takmer každý večer. Nakritickejšie sú víkendy, kedy mladí, ale aj starší vyrážajú do mesta odreagovať sa po pracovnom a školskom týždni. Policajné hliadky, ktorých je málo, zväčša niekoľkokrát prechádzajú cez rizikové oblasti, akými sú Obchodná ulica, či Staré mesto. Bitky, vyhrážky, či rôzne iné potýčky sú tu na nočnom poriadku.

Od smrti Henryho, ktorého dokopal o desať rokov mladší Juraj z Dunajskej Stredy, ubehli dva týždne. V Bratislave sa však niečo zmenilo. Počas uplynulého víkendu v meste hliadkovalo viac policajtov. Kúsok od miesta, kde Juraj brutálne dokopal Henryho, ktorý sa snažil pred ním ochrániť svoje dve kolegyne, hliadkovala aj policajná dodávka. Hliadky ulicou prechádzali častejšie ako zvyčajne.

Juraj je obvinený z trestného činu zabitia.
Zobraziť galériu (3)
Juraj je obvinený z trestného činu zabitia.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Väčšina osadenstva bola rada, že ich vidí, iní si neodpustili drzé a vyrývačné pokriky. Na mieste, kde sa tragédia stala, horia sviečky ako spomienka na Henryho. Práve tu sa v ranných hodinách stretáva najviac ľudí, ktorí čakajú na taxíky.

"Vždy chodím s niekym, sama by som tu nestála. Nikdy neviete, čo sa tu zomelie," povedala nám Nikola. Aj teraz čakala na taxík so svojím kamarátom. V uliciach Bratislavy budú počas leta posilnené policajné hliadky, rovnako bude v centre hlavného mesta pôsobiť počas hlavnej turistickej sezóny viac "operatívcov". Krajský policajný riaditeľ Csaba Faragó informoval, že sa v uliciach hlavného mesta zvýši počet peších, ale aj motorizovaných hliadok.

Surový útok na Filipínca Henryho
Zobraziť galériu (3)
Surový útok na Filipínca Henryho  (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Podľa jeho slov budú v centre pôsobiť i policajti, ktorých bežne nevidno, napríklad príslušníci jazdeckej polície či policajti so služobnými psami. "Nasadení majú byť i policajti z prezidiálnych útvarov, takisto bude zvýšený počet policajtov v operatívnej službe, ktorí budú pôsobiť na území hlavného mesta, s dôrazom na historické centrum," uviedol Faragó. Kroky štátnej polície podľa jeho slov zosúladili s postupom bratislavskej mestskej polície.

Viac o téme: HliadkyPolícia BratislavaSmrť Henryho
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu