Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dohra brnenskej drámy: Šokujúca reakcia otca, ktorý nechal trojročné dieťa v rozpálenom aute

(Zdroj: FB / Městská policie Brno, oficiální stránka)

BRNO - Malé dievčatko v rozpálenom aute si všimol Martin Menšík. Našťastie, si zachoval chladnú hlavu a zalarmoval strážnikov. Aj vďaka nemu sa dieťaťu nič nestalo a nebola nutná hospitalizácia. Čo ho však najviac zarazilo, bola reakcia otca, ktorého viac ako dcéra, zaujímalo rozbité okno auta.

Martin zaparkoval hneď vedľa auta, v ktorom dievčatko sedelo. Auto stálo na priamom slnku a vonkajšia teplota bola okolo 30 stupňov Celzia. Keďže bolo jasné, že dieťaťu hrozí nebezpečenstvo, Martin upozornil ďalších ľudí.

Dieťa nechali v aute

Tí sa vydali do obchodného domu a snažili sa nájsť rodičov. To sa im však nepodarilo, tak pohotový záchranca volal na tiesňovú linku. „Keď naši záchranári prišli na miesto, ukázalo sa, že dieťa je pri vedomí, neutrpelo žiadnu ujmu na zdraví, nebola nutná hospitalizácia. Vďaka pánovi a strážnikom sa podarilo všetko podchytiť včas," uviedla pre Blesk.cz hovorkyňa juhomoravskej záchrannej služby Michaela Bothová.

Prvý odstrašujúci prípad! Dráma v Brne: Rodičia išli nakupovať, dieťa nechali v rozpálenom aute

Strážnici okamžite rozbili okno na strane vodiča a dievčatko zachránili. Poďakovania sa však nedočkali. Otca 3-ročného dievčatka viac zaujímalo rozbité auto. "Strážnikom začal vyčítať, prečo mu predtým, ako mu rozbili okno, nezavolali," povedal pre Českú televíziu hrdina Martin.

Viac o téme: ZáchranaBrnoDieťa v aute
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu