Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šíri sa správa o hrozbe teroristického útoku na bratislavské vianočné trhy: Polícia v strehu

Bariéry na bratislavských vianočných trhoch
Bariéry na bratislavských vianočných trhoch (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Polícia preveruje informáciu o teroristickej hrozbe na vianočných trhoch v Bratislave, ktorá sa v posledných dňoch šíri medzi ľuďmi. Vo videu na sociálnej sieti na to upozornil policajný prezident Tibor Gašpar s tým, že zatiaľ sa nepotvrdila relevantnosť tejto informácie.

Polícii sa na sociálnej sieti ľudia pýtajú, či vianočným trhom v Bratislave alebo aj inde na Slovensku reálne hrozí teroristický útok. Podľa Gašpara tieto otázky vyplývajú z príbehu, ktorý sa medzi ľuďmi šíri. "Má byť o tom, že osoba arabského pôvodu stratí napríklad v hoteli alebo na ulici peňaženku so svojimi dokladmi. Nálezca, ktorý tejto osobe vráti peňaženku, je vystríhaný touto osobou, že sa nemá pohybovať v konkrétny deň a v konkrétnu hodinu na vianočných trhoch, lebo mu hrozí nebezpečenstvo," priblížil policajný prezident.

Gašpar o teroristoch

Tento príbeh podľa jeho slov už polícia preverovala aj minulé roky a dotýkal sa iných európskych metropol. V tejto chvíli sa má tento príbeh týkať vážnejšie Bratislavy. "Chcem vás však ubezpečiť, že všetky tieto informácie polícia dôsledne preveruje a zatiaľ sme nepotvrdili žiadnu relevantnosť tohto príbehu. Napriek tomu vyzývam všetkých, pokiaľ ste takýto príbeh zažili, urýchlene kontaktujte políciu na známom čísle 158," podotkol Gašpar.

Ako tvrdí, polícia prijala množstvo opatrení pre bezpečnosť ľudí pred a počas vianočných sviatkov. Niektoré opatrenia sú podľa policajného prezidenta viditeľné, ako sú zábrany proti vjazdu motorových vozidiel či zvýšený počet policajtov, a niektoré sú utajené. "Chcel by som dať záruku, že tieto sviatky a ich príprava budú pokojné, taktiež vás vyzývam na spoluprácu, aby ste nám poskytovali informácie o rôznych podozrivých situáciách. Tie sa budeme snažiť dôsledne preveriť," poznamenal Gašpar.

Pozor na vianočných trhoch v Prahe

Podobný príbeh týkajúci sa iného miesta, konkrétne Prahy, nám napísala čitateľka. Ivanu podľa jej slov varoval občan arabského pôvodu na jednej z pražských staníc, po tom, čo mu vrátila stratenú peňaženku. Za nález sa poďakoval a povedal jej, aby tento rok nechodila na vianočné trhy v českej metropole.   

Viac o téme: BratislavaTeoristický útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu