Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odhalenie o obvinenom z vraždy Valka! Pravá ruka bossa takáčovcov, policajné FOTO hrobu komplica

Nelegálny hrob nebohého Antona Zobraziť galériu (6)
Nelegálny hrob nebohého Antona (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

BRATISLAVA - Zdá sa, že úspechy polície vo vyšetrovaní vraždy Valka, ktorými sa špičky prezentujú, má stále aj svoje tajomné stránky. Slováci verzii o obyčajnej lúpeži neveria. A nové informácie, ktoré sa objavili, tieto obavy môžu ešte prehĺbiť.

Polícia na vyšetrení vraždy prominentného právnika Ernesta Valka pracovala sedem rokov. Po množstve dokazovaní, výsluchov a zadovažovaní dôkazov vzniesla obvinenie dvom mužom. Obaja páchatelia sú za mrežami pre inú trestnú činnosť. Vykrádali banky maskovaní za známe osobnosti. 

Joze R. je obvinený z vraždy a ďalším trestných činov, Jaroslav K. z lúpeže spáchanej so zbraňou.  Jozef sa momentálne nachádza vo väzení pre inú trestnú činnosť, Jaroslav je zatiaľ vo väzbe, taktiež pre iný zločin.

Odhalenie o obvinenom z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Jozef je obvinený z vraždy Valka, ale ešte aj z vraždy svojho bývalého komplica Antona Hupku, ktorého pozostatky polícia našla tento rok v lete. Podľa obvinenia si mal Jozef zadovážiť dlhú strelnú zbraň a mal vylákať Antona z miesta trvalého bydliska pod zámienkou. V skutočnosti mal mať obavy z odhalenia ich predošlej spoločnej trestnej činnosti.

Nebohý Anton Hupka
Zobraziť galériu (6)
Nebohý Anton Hupka  (Zdroj: TASR)

Ako informovala políica, Jozef mal Antona v lese zavraždiť strelnou zbraňou, rovnako ako jeho psa, a oboch ich zakopal do spoločného, neoznačeného hrobu blízko nádrže Kučišdorf. 

Odhalenie o obvinenom z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Jozef mal blízko k podsvetiu

Na povrch ale vyvstáva množstvo otázok. Z vraždy obvinený Jozef R. figuroval koncom deväťdesiatych rokov v obchodnom registri spoločne so zvučnými menami, ktoré sa spájali s mafiánskym prostredím, so skupinou nazvanou takáčovci.

Jozef nastúpil ako spoločník do firmy, v ktorej bol Jozef Surovčík, v tom čase považovaný za šéfa takáčovcov, v roku 1999. Surovčík ukončil svoje pôsobenie vo firme deň pred Jozefovým nástupom. Je možné predpokladať, že Surovčík mu ako svojej pravej ruke plne dôveroval a prenechal mu vedenie firmy. Firma sa zaoberala okrem iného aj kúpou, predajom a prenájmom  nehnuteľností.


Prečítajte si aj:

Nové odhalenia vo vražde Valka! Tajomný gang bankových lupičov v maskách, zrada, smrť a prachy


Od roku 1996 v tej istej firme pôsobil aj Ivo Ružič, ktorý figuruje na uniknutých policajných mafiánskych zoznamoch práve v skupine takáčovci. V roku 2004 vybuchla v reštaurácii v Ružinove, kde práve bol, nálož. Atentát prežil. 

Takáčovci 

Skupina takáčovcov bola aktívna v 90. rokov minulého storočia najmä v bratislavskom Ružinove.  Meno nesie po Jánovi Takáčovi († 37). Bol zastrelený v júli 2003 na Kramároch. Po jeho smrti prevzal vedenie skupiny Surovčík. Zomrel násilnou smrťou na Slnečných jazerách v Senci v septembri 2003, zastrelili ho 18 ranami. Nahradil ho Ľubomír Kudlička.   

Čo hľadali u Valka?

Prepojenie mužov podsvetia je rukolapné, nezodpovedanou ostáva otázka, čo páchatelia vo Valkovom dome hľadali. Ako potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar, z právnikovho domu nezmizli žiadne šperky, ani iné cennosti. Podľa našich informácií páchatelia hľadali nejaký dokument.  

Podľa policajného prezidenta sa obvinení Jozef R. a Jaroslav K. ešte v októbri 2010 mali rozhodnúť, že sa pokúsia vylúpiť dom Ernesta Valka. Dopredu plánovaná lúpež sa skončila 8. novembra 2010 vraždou právnika. "Jozef mal strelnú zbraň a mal vystreliť na poškodeného. Trafil ho do ľavej strany hrude a spôsobil mu smrteľné zranenie," opísal Gašpar. Lupiči z právnikovho domu ušli a nič si podľa polície neodni

Viac o téme: VraždaGangErnest Valko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu