Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sýkorovec Vincko neuspel: Najvyšší súd zamietol jeho sťažnosť, zostáva vo väzbe

Ivan Cuper, prezývaný Vincko, zostáva za mrežami.
Ivan Cuper, prezývaný Vincko, zostáva za mrežami. (Zdroj: Foto: TASR)

BRATISLAVA – Najvyšší súd (NS) SR zamietol sťažnosť dvakrát neprávoplatne na doživotie odsúdeného Ivana Cupera, prezývaného Vinco-Vincko, proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici o jeho vzatí do väzby. Obvinený tak zostáva za mrežami. Informoval o tom Boris Urbančík z Kancelárie NS SR.

"V trestnej veci Ivana C. bolo neverejné zasadnutie dňa 9.10.2017, sťažnosť prokurátora aj obvineného bola zamietnutá," povedal Urbančík.

ŠTS vzal Vincka do väzby koncom septembra, aby nemohol utiecť a pokračovať v trestnej činnosti. Sťažnosť podal obvinený aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý navrhoval zobrať ho do väzby aj z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov na slobode. NS tento týždeň obe sťažnosti zamietol.

Vincko pôvodne sedel vo väzbe v súvislosti s kauzou šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Spolu s ním čelí obžalobe aj boss gangu sýkorovcov Róbert L., prezývaný Kýbel.

ŠTS Vinca a Kýbla už dvakrát odsúdil na doživotie, najprv v roku 2016 a naposledy v apríli tohto roku. Obaja podali odvolanie a NS SR zakaždým rozsudky zrušil. Trestnú vec obžalovaného Róberta L. a spol. napokon ŠTS odňal a prikázal Krajskému súdu v Banskej Bystrici, aby ju v potrebnom rozsahu prerokoval a rozhodol. Proces sa začne odznova, termín je stanovený na koniec októbra.

Viac o téme: Súd Ivan CuperVincko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu