Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najkrutejší sériový vrah Slovenska: Po štvrťstoročí za mrežami má nádej na slobodu

Ondej Rigo
Ondej Rigo (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Najkrutejší vrah v novodobej histórii Slovenska, beštia v ľudskej koži. Ondrej Rigo si odpykáva doživotný trest odňatia slobody v Leopoldove, budúci rok sa ale môže stať, že po 25. rokoch väzenie sa dostane na slobodu.

Ondrej Rigo bol prvým sériovým vrahom odsúdeným na doživotie. V máji budúceho roku mu uplynie 25 rokov, ktoré prežil za mrežami. Môže tak požiadať o podmienečné prepustenie. "U Riga sa preukázala porucha osobnosti, ale tiež nie porucha osobnosti v tom význame, že by bol nepríčetný v čase spáchania trestného činu," povedala psychologička Danica Caisová pre televíziu Joj.  

Rigo je vo väzení od roku 1993, keď ho vzali do väzby. Je najhorší sériový vrah v histórii Slovenska, známy aj ako ponožkový vrah. Narodil sa v roku 1955 a do amnestie v roku 1990 bol desaťkrát súdený za majetkovú trestnú činnosť. Sedel šesť krát. Svoju hroznú sériu uskutočnil od júna 1990 do marca 1992. Zavraždil a následne znásilnil 8 žien od 22 do 88 rokov – dve v Mníchove, jednu v Amsterdame a päť v Bratislave, pričom zabil aj malého syna jednej z obetí. K obetiam vošiel cez okná prízemných bytov. Na mietsach vždy zanechal aj vražednú zbraň. Na doživotný trest odňatia slobody ho odsúdili 7. decembra 1994.  


Prečítajte si aj:

Najkrutejší zločinec v slovenskej histórii prehovoril: Z tých vrážd mám zlý pocit


Podmienečné prepustenie

Rigo sa k vraždám nikdy nepriznal, aj keď ho testy DNA usvedčili. Dá sa preto predpokladať, že možnosť požiadať o podmienečné prepustenie využije. V tomto prípade bude ale nutný pozitívny posudok väznice a predpoklad, že sa odsúdený napravil a že sa riadne zaradí do života. "Keď je uložený trest doživotia za naozaj beštiálne vraždy, keď je predpoklad, že ten človek sa nikdy nenapraví, že to má v sebe, tak si myslím, že žiadny senát si nedovolí ho pustiť na slobodu," doplnila Caisová.

 

 

Viac o téme: VrahBeštiaOndrej Rigo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu