Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Brutálna vražda mladej mamičky (†26) v Poľsku: Násilník sa môže skrývať na Slovensku

Polícia podozrieva z vraždy Artura Walasa Zobraziť galériu (4)
Polícia podozrieva z vraždy Artura Walasa (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

LODŽ - Otrasný prípad vraždy zamestnáva poľských kriminalistov. Mladá mamička sa zoznámila prostredníctvom internetu s Arturom Walasom. Po čase písania sa dohodli na spoločnom stretnutí. Žena (†26) aj so svojím synčekom (2) za mužom odcestovala. A nastalo peklo.

Krátko na to, čo Poľka odcestovala do mesta Lodž, zľahla sa po nej zem. Stretla sa so svojím novým partnerom a udalosti nabrali rýchly spád. 

O niekoľko dní navštívil ženinu mamu na severe Poľska neznámy muž (29) s tým, že jej odovzdal vnúčika. Na otázku, čo je s jej dcérou, odpovedal, že sa necíti dobre. "Rodina znepokojená tým, že sa nemohla spojiť s mladou ženou zavolala na políciu. Tá poprosila o súčinnosť policajtov z Lodži, aby skontrolovali adresu kde muž býval," vysvetlil hovorca polície Sebastian Gleň. 

FOTO Brutálna vražda mladej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Policajná hliadka sa preto vybrala na miesto do mužovho bytu. Policajti v správe uviedli, že v byte nikoho nenašli. Podľa všetkého ale do bytu vôbec nevošli. Ženu sa stálo nedarilo nájsť. Prokurátor preto opätovne nariadil, aby sa polícia do bytu opäť vybrala. "Policajti tentokrát skutočne vošli dovnútra, kde sa rozliehal silný zápach. V úložnom priestore gauča objavili telo mŕtvej ženy zabalené do deky," doplnil Gleň. 

FOTO Brutálna vražda mladej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)


Prečítajte si aj:

FOTO Ďalšia brutálna vražda: Policajti vytiahli zo šachty pri Leviciach telo, milostný trojuholník


Po mužovi menom Artur Walas polícia okamžite vyhlásila pátranie. Podozrieva ho z vraždy mladej mamičky. V minulosti bol Artur súdený za znásilnenie. Na muža bol vydaný aj európsky zatykač. Nie je vylúčené, že sa ukrýva v zahraničí. 

FOTO Brutálna vražda mladej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Ministerstvo už preveruje postup dvoch policajtov, ktorí s najväčšou pravdepodobnosťou pri vykonaní prvej domovej prehliadky pochybili a do bytu vôbec nevošli. "Jednoznačne došlo k zanedbaniu povinností zo strany polície pri pátraní a výsledok tohto pátrania je tragický. Vyvodíme z toho konsekvencie," uviedol poľský minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro. O prípade informovala televízia Joj. 

Viac o téme: VraždaPoľkaLodž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu