Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najbrutálnejší vrah Rigo si to rozmyslel: Stiahol svoju žiadosť o prepustenie na slobodu

Ondrej Rigo
Ondrej Rigo (Zdroj: foto: archiv)

TRNAVA - Na doživotie odsúdený brutálny vrah Ondrej Rigo stiahol svoju žiadosť o podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody. Rigo si doživotie odpykáva za deväť vrážd z obdobia rokov 1990 - 1992, medzi jeho obeťami je aj pätnásťročný chlapec.

Trestný zákon po 25. rokoch za mrežami a po splnení stanovených podmienok pripúšťa možnosť prepustenia na slobodu aj v prípade odsúdených na doživotie. Rigo v máji využil možnosť a požiadal o prepustenie na slobodu. "Okresný súd Trnava nenariadil vo veci termín verejného zasadnutia, odsúdený vzal svoju žiadosť o podmienečné prepustenie späť,“ informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

Nárok na prepustenie na slobodu po 25. rokoch za mrežami nie je. Súdy v prípade žiadostí odsúdených posudzujú splnenie formálnych a materiálnych podmienok. Odsúdený by mal pri rozhodovaní súd presvedčiť, že vo výkone trestu plnením svojich povinností preukázal polepšenie a dá sa od neho očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život.

Dnes 62-ročný Rigo, ktorého médiá označujú za najbrutálnejšieho vraha na Slovensku, si trest odpykáva v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. Vražednú sériu odštartoval v roku 1990 dvoma vraždami žien v Nemecku, pokračoval ďalšou vraždou v Holandsku a po návrate na Slovensko vraždil ženy v Bratislave.

Jeho obeťami boli ženy od 21 do 80 rokov, v jednom prípade aj pätnásťočný syn jednej z obetí. K ženám, ktoré vraždil a znásilňoval, sa dostával cez pootvorené okná. Naposledy vraždil v marci 1992, krátko nato ho zadržali. Rozsudok s doživotným pobytom za mrežami si vypočul v decembri 1994.

Viac o téme: VrahPrepustenieŽiadosťSlovenskoTrnavaOndrej Rigo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu