Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najkrutejší zločinec v slovenskej histórii prehovoril: Z tých vrážd mám zlý pocit

Ondrej Rigo a vlastnoručne písaný list pre Dávida Kičina Zobraziť galériu (4)
Ondrej Rigo a vlastnoručne písaný list pre Dávida Kičina (Zdroj: Foto: TASR, David Kičin)

BRATISLAVA - Ondrej Rigo. Najkrutejší vrah novodobej slovenskej histórie. Zločinec odsúdený na doživotie, ktorý si odpykáva trest v najprísnejšom väzení v Leopoldove. Zavraždil a následne znásilnil osem žien a syna jednej z obetí. Prinášame jeho doslovné citáty z knihy Zatratení autora Dávida Kičina. V nej šokujúce spovede desiatich zločincov odsúdených na doživotie. Nahliadnite do mysle beštie v ľudskej koži.

Ondrej Rigo je najhorší sériový vrah v histórii Slovenska, známy aj ako ponožkový vrah. Narodil sa v roku 1955 a do amnestie v roku 1990 bol desaťkrát súdený za majetkovú trestnú činnosť. Sedel šesť krát. Svoju hroznú sériu uskutočnil od júna 1990 do marca 1992. Zavraždil a následne znásilnil 8 žien od 22 do 88 rokov – dve v Mníchove, jednu v Amsterdame a päť Bratislave, pričom zabil aj malého syna jednej z obetí. Vo väzení sedí už dvadsiaty rok. Na doživotný trest odňatia slobody ho odsúdili 7. decembra 1994.

„Veľa mi dal pobyt vo väzení. Naučil som sa omnoho viac každú maličkosť si vážiť. Omnoho lepšie je, ak je niekto rozmýšľajúci. Áno, za ten čas či vlastne roky som veľa rozmýšľal, či už premýšľal a určite som sa zmenil, lebo viem lepšie niečo aj prehodnotiť. Áno, som iný človek, ako v období rokov 1990- 1992, lebo každý sa musí zmeniť z času na čas, či už je v krimináli alebo na slobode, ak je niekto naozaj rozmýšľajúci,“ opisuje sériový vrah autorovi knihy Zatratení Dávidovi Kičinovi.

Dávid Kičin

Desivé činy šialeného vraha podnecujú bežných ľudí zamyslieť sa nad jeho životnou filozofiou alebo myšlienkovými pochodmi. Natíska sa otázka, či je možná zmena, náprava, či takýto človek má nejakú vieru alebo zmysel života. „Pán farár k nám chodí  sem na celu, je tu dosť miesta, môžeme sa porozprávať cez gáter (pozn. red. veľká mreža s dverami) aj omšu,“ hovorí vrah.

Najkrutejší zločinec v slovenskej
 (Zdroj: Foto: TASR, David Kičin)

Rigo je označovaný za najväčšieho vraha Slovenska. Od roku 1990 nebol v našej krajine a v Čechách nikto odsúdený za vyšší počet vrážd. Bežný človek si niečo podobné nedokáže predstaviť a ak áno, tak len v najhorších kriminálkach. Otázne je, či sa vôbec dá žiť s vedomím a pocitom deviatich krížikov na krku. „Neviem, ale aj podľa mojej mienky mám z toho zlé pocity,“ hovorí vrah.

Kniha Zatratení sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu