Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

TRAGÉDIA na Zemplínskej šírave: Manželia si užívali lásku vo vode, potom sa stalo niečo strašné!

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

MICHALOVCE - Stano (†29) sa vybral so svojou manželkou v horúcom počasí okúpať sa. Po spoločnom šantení žena vyšla na breh. Na chvíľu spustila zo Stana zrak a viac ho nevidela. Muž zmizol pod hladinou.

Nešťastie sa stalo na Zemplínskej šírave v stredisku Prímestská - Biela hora. Mladá žena v panike zalarmovala záchranné zložky. Do niekoľkých minút dorazili hasiči aj policajti. Začali prehľadávať miesto, kde sa muž ponoril. Z vôd Zemplínskej šíravy už, žiaľ, po viac ako hodine vytiahli len bezvládne telo. "V utorok popoludní manželka 29-ročného Michalovčana oznámila polícii, že jej manžel sa náhle stratil pod vodnou hladinou v rekreačnom stredisku na Zemplínskej Šírave v Michalovskom okrese a už sa nevynoril," opísala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. 

Zemplínska šírava - časť Biela hora
Zobraziť galériu (5)
Zemplínska šírava - časť Biela hora  (Zdroj: Foto: František Demský)

Ako uviedli očití svedkovia, Stano sa najprv vo vode kúpal s manželkou. Objímali sa a prejavovali si náklonnosť. Žena vyšla na breh, kde si ľahla. Po niekoľkých minútach sa pozrela na hladinu, no milovaného manžela už nevidela. Stano zmizol vo vodnej nádrži približne dvadsať metrov od brehu. Čo bolo príčinou nešťastia, nie je zatiaľ známe. Do úvahy prichádza, že Stano mohol dostať vo vode kŕč, alebo mu zlyhalo srdce. 


Prečítajte si aj:

Záchranári dvíhajú varovný prst, alarmujúce čísla utopených: Zaručené rady, kde je to nebezpečné


 Asi o hodinu našli muža bez známok života hasiči spoločne s policajtmi. "Privolaný obhliadajúci lekár na mieste skonštatoval smrť utopením, bez známok vonkajšieho zavinenia a nariadil vykonať pitvu," doplnila policajná hovorkyňa s tým, že v danom prípade zatiaľ nebolo začaté trestné stíhanie, bližšie okolnosti udalosti polícia preveruje. Presnú príčinu smrti určí pitva.

TRAGÉDIA na Zemplínskej šírave:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: František Demský)

TRAGÉDIA na Zemplínskej šírave:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: František Demský)

Tragédia v košickom jazere

V stredu ráno bolo nájdené telo muža bez známok života na vodnej hladine jazera v mestskej časti Nad jazerom v Košiciach. "Podľa doterajších zistení ide pravdepodobne o 61-ročného muža z Košíc, ktorý v utorok 1.augusta okolo obeda plával v jazere, ponoril sa pod vodnú hladinu a už sa nevynoril," opísala Mésarová.

Jazero včera prehľadávali hasiči s policajtmi, ale muža sa im nepodarilo nájsť. Privolaný obhliadajúci lekár na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil pitvu. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu usmrtenia. Presnú príčinu smrti určí pitva," uzavrela policajná hovorkyňa.  

 

 

  

Viac o téme: TragédiaZemplínska šírava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu