Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čaká nás týždeň ako na hojdačke: PREDPOVEĎ hovorí o rapídnom ochladení aj horúčavách

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hassan Ammar, File)

BRATISLAVA - Horúčavy sa na väčšine územia Slovensku dnes skončia, v nedeľu sa má výrazne ochladiť. Vysoké teploty sa však majú v strede týždňa vrátiť. Budúci týždeň by podľa meteorológov mala byť teplota vzduchu "ako na hojdačke". Predpovedá to Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti.

"Ochladenie zasiahne najprv západ územia a neskôr aj zvyšok Slovenska," avizujú. V nedeľu sa má od západu výrazne ochladzovať, s tým, že na Kysuciach a Orave bude maximum teploty 21 až 23 stupňov Celzia, ale na juhu stredného Slovenska až do 32 stupňov.

Čaká nás týždeň ako
 (Zdroj: Foto: SHMU)

Pondelok (7.8.) má byť chladný na celom území s maximami od 16 do 26 stupňov. "V utorok (8.8.) sa mierne oteplí, v stredu (9.8.) a vo štvrtok (10.8.) bude oteplenie veľmi výrazné. Počas stredy a štvrtka očakávame najvyššiu teplotu od 29 do 35 stupňov," predpovedajú.

Od piatka (11.8.) do nedele (13.8.) sa má nanovo výrazne ochladiť. "Počas najbližších ôsmich dní nás po teplotnej stránke čaká počasie ako na hojdačke," píšu meteorológovia. Treba počítať aj so zrážkami. "A to najmä v nedeľu, pondelok a tiež aj v druhej polovici budúceho týždňa," dodávajú.

Čaká nás týždeň ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Čaká nás týždeň ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Marián)

V piatok padol rekord

V piatok padali na Slovensku teplotné rekordy. Najteplejšie bolo na stanici v Hurbanove, kde sa podarilo prekonať rekord spred 112 rokov. "Aktuálne bude platná nová hodnota rekordu 38,6 stupňa, ktorú naša automatická stanica namerala v Hurbanove o 16.30 h SELČ," napísali meteorológovia. Teplota vzduchu vystúpila nad 38 stupňov ešte na staniciach v Rimavskej Sobote a v Mužli. "Namerali sme rovnakú hodnotu 38,4 stupňa," uviedli.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu