Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nevinná prosba si vyžiadala násilie a vyhrážky: Babička napadla svoju susedu, skončila pred súdom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NOVÉ ZÁMKY - Ani vyšší vek ženu nezastavil od fyzického napadnutia svojej susedy. Ako nám potvrdila hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková dôvodom útoku a vyhrážania bolo obyčajné upozornenie. Opakované útoky pripravili 78 – ročnú dôchodkyňu o pár hodín slobody.

Nevinné upozornenie 86 – ročnej ženy skončilo obvinením z prečinu nebezpečného vyhrážania sa. Dôvodom bolo fyzické napadnutie dôchodkyne a nebezpečné vyhrážanie sa 78 – ročnou susedou. Babička pritom nechcela nič iné, len aby jej agresívna suseda nehádzala pred dvere jej bytu smeti. "Dňa 17. 12. 2016 došlo v obci Nána v novozámockom okrese k trestnému činu nebezpečného vyhrážania," potvrdila Čuháková.

Nevinná prosba si vyžiadala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: repro foto tv joj)

Podľa informácií, ktoré priniesla Tv Joj nebolo toto napadnutie žiadnou novinkou. Susedia žien potvrdili, že útok sa nestal po prvýkrát. Aj napadnutá babička svoje doterajšie mlčanie prelomila: "Už 20 rokov ma stále bije. Niekedy je to bez dôvodu, niekedy, že som umyla skôr schody ako ona. Také hlúposti, také maličkosti," vyjadrila sa pre televíziu 86 – ročná pani.

Nevinná prosba si vyžiadala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: repro foto tv joj)

Útočníčka bola deň po incidente vzatá do väzby. "Po oznámení skutku dňa 18. 12. 2016 polícia podozrivú osobu zadržala a po obvinení z prečinu nebezpečného vyhrážania bol daný podnet na návrh na väzobné trestné stíhanie obvinenej," informovala Čuháková. Po dvoch nociach strávených v policajne cele bola 78 – ročná žena postavená pred sudkyňu okresného súdu v Nových Zámkoch. Tá predložený návrh o väzbe zamietla a rozhodla o jej prepustení na slobodu.

Nevinná prosba si vyžiadala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: repro foto tv joj)

Obvinená žena bola síce prepustená na slobodu, súd jej ale zakázal priblížiť sa k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov. Ako ale pre televíziu povedala ustráchaná žena: "Aj na polícii som hovorila, že sa reálne bojím. Ako by ma ochránili, keď oni sú tam a ona tu."

Viac o téme: BabičkaDôchodkyňaZadržanieVyhrážanieObvinenie útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu