Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podvodník z Maďarska dolapený: Za falošné hypotéky ho hľadali skoro tri roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KOLÁROVO - Policajti vo štvrtok okolo 01:30 v Kolárove v okrese Komárno zadržali 49-ročného občana Maďarska Imreho H. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, mestský súd v Györy naňho ešte v lete v roku 2014 vydal Európsky zatýkací rozkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody za opakovanú ekonomickú trestnú činnosť.

V rokoch 2005 až 2007 totiž s ďalšími spolupáchateľmi vo viac ako 30 prípadoch prostredníctvom falšovaných dokumentov sprostredkovávali hypotekárne úvery. Odsúdený Imre H. bol na úteku pred spravodlivosťou viac ako dva a pol roka. Podľa informácií polície sa na Slovensku zdržiaval dlhší čas, ako úkryt mu slúžil rodinný dom v okrajovej časti Kolárova, kde ho policajti aj zadržali.

"Vzhľadom na získané informácie o povahe páchateľa, jeho trestnej minulosti a predpokladanej snahe pokúsiť sa o útek, bolo potrebné zvoliť taktiku zákroku s využitím efektívnych síl a prostriedkov. Policajti cieľového pátrania samotné zatýkanie vykonali s podporou zásahovej jednotky Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru Nitra, ktoré prebehlo rázne a bez akýchkoľvek zranení," uviedla Baloghová. Imreho H. na pokyn prokurátora Krajskej prokuratúry v Nitre umiestnili do cely policajného zaistenia a v súčasnosti prebiehajú úkony na jeho vydanie do Maďarska. 

Viac o téme: PodvodníkImre H
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu