Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia obvinila mladíkov z krádeže: Ukradli prístroje k hrajúcej fontáne, ďalší bicykle

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KOŠICE - Polícia obvinila zo zločinu krádeže dvoch 14-ročných tínedžerov z mestskej časti Košice - Šaca. Podľa vyšetrovateľa sa Frederik a Terézia spolu s maloletým 11-ročným chlapcom v auguste vlámali do spoločných priestorov suterénu obytného domu v Šaci.

Ukradli pritom dve sady gola kľúčov v kufríkoch, tri bicykle, náhradné kolesá k bicyklom a rôzne elektrické a ručné pracovné náradie. Krádežou spôsobili škodu 1260 eur. V prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na tri až 10 rokov. Informoval o tom košický policajný hovorca Alexander Szabó s tým, že policajti už časť vecí našli a vrátili majiteľom.

Obvinili dvoch mužov, ukradli prístroje k hrajúcej fontáne

Polícia obvinila zo zločinu krádeže 19-ročného Tomáša z Košíc a 24-ročného Patrika z Myjavy. Urobila tak v súvislosti s prípadom, keď sa v októbri na Hlavnej ulici v Košiciach neznámy páchateľ vlámal do riadiacej miestnosti v podzemných priestoroch hrajúcej fontány, odkiaľ následne odcudzil priemyselný počítač, frekvenčné meniče a wifi zariadenie.

Príspevkovej organizácii so sídlom v Košiciach pritom vznikla škoda za viac ako 1300 eur. Informoval o tom košický policajný hovorca Alexander Szabó s tým, že v prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov. 

Viac o téme: KrádežKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu