Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Porsche prekročilo na Soroške rýchlosť o 103 km/hod: Policajti auto zastavili a stratili reč

mladá pirátka ciest
mladá pirátka ciest (Zdroj: Foto: polícia)

KOŠICE - Ďalšieho cestného piráta dolapili pohotoví košickí policajti. Ešte v nedeľu dopoludnia pred horským priechodom Soroška v smere od Košíc zastavili porsche, ktoré uháňalo rýchlosťou až 193km/hod. Na veľké prekvapenie mužov zákona za volantom sedela len 25-ročná vodička.

"Mladej vodičke (25) z Košíc na motorovom vozidle zn. Porsche bola nameraná rýchlosť 168 km/h v úseku s maximálne povolenou rýchlosťou mimo obce 90 km/h. O pár sekúnd mala „ťažšiu“ nohu na plyne a policajti jej namerali až 193 km/h, čím prekročila rýchlosť o 103 km/h," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová a doplnila, že za porušenie zákona o cestnej premávke jej policajti na mieste uložili blokovú pokutu vo výške 800 eur.

Vodička pokutu nezaplatila, muži zákona jej preto zadržali vodičský preukaz do vyplatenia pokuty. Mladá žena je ale pekný kvietok, pravidlá cestnej premávky neporušila prvýkrát. Za prekročenie rýchlosti už bola riešená. Na otázku policajtov, prečo sa tak náhlila, odpovedala, že sa ponáhľala do Bratislavy. 

Mladá vodička na porsche v KE

Polícia varuje najmä mladých vodičov, že auto sa v sekunde môže zmeniť na nebezpečnú zbraň, preto žiadna frajerina za volantom nie je na mieste. Aj napriek prehnanému sebavedomiu mladých vodičov, skúsenosti, ako aj zručnosti im chýbajú a ich preceňovanie vedie k zbytočným stratám na ľudských životoch a zdraví, nie len ich, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. 

Nehodovosť a mladí vodiči

V minulom roku v Košickom kraji mladí vodiči do 24 rokov spôsobili 157 dopravných nehôd. Z celkového počtu 1726 nehôd je to 11 percent. Z nich 37 bolo pod vplyvom alkoholu. Rýchla jazda sa podpísala pod 50 dopravných nehôd, ktoré zavinili vodiči do 24 rokov. Vodiči s vodičskou praxou od troch do 5 rokov spôsobili 125 dopravných nehôd, z ktorých 37 bola príčinou nedovolená rýchlosť jazdy. "Polícia pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, že každý môže zodpovedným prístupom a dodržiavaním pravidiel cestnej premávky prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách," zdôraznila policajná hovorkyňa.

 

 

 

Viac o téme: PorscheVodičkaPirát ciest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu