Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nešťastie v Hviezdoslavove: Na Nikolajka (†1,5) spadla kovová brána, neprežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HVIEZDOSLAVOV - Obrovská tragédia sa stala dnes krátko pred obedom. Na 1,5 ročného Nikolajka spadla ťažká kovová brána s drevenou výplňou. Otec nedokázal nešťastiu zabrániť, padajúcu bránu sa usiloval zachytiť, nepodarilo sa to.

Nešťastnú udalosť potvrdila hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová. "Brána sa z nezistených príčin uvoľnila a zasiahla maloleté 18 mesačné dieťa," uviedla.

Na mieste nešťastia zasahovali do niekoľkých minút od oznámenie privolaní záchranári. "Dieťatko sme sa snažili ešte niekoľko desiatok minút oživovať, žiaľ, bezúspešne. Podľahlo svojim zraneniam," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Na pomoc letel aj záchranársky vrtuľník. 

Ako sa nám podarilo zistiť, nešťastie sa stalo v novovybudovanej oblasti s rodinnými domami. Išlo o posuvnú ťažkú kovovú bránu s drevenou výplňou na koľajničke. Brána je dlhá sedem metrov a vysoká 1,3 metra.

Nikolajko bol s otcom na ulici, brána spadla ich smerom, nie do dvora rodinného domu. "Okolnosti, za ktorých došlo k úmrtiu dieťaťa, polícia vyšetruje ako usmrtenie," uzavrela Linkešová.

Viac o téme: BránaDieťaTragédia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu