Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragická nehoda, pri ktorej zahynul otec s detičkami: Život im nezachránili ani detské sedačky

Náraz neprežil otes s dvomi deťmi Zobraziť galériu (4)
Náraz neprežil otes s dvomi deťmi (Zdroj: polícia)

KOŠICE - Neuveriteľná tragédia sa stala včera dopoludnia. Otec sa vybral so svojimi dvoma deťmi do zoologickej záhrady v Kavečanoch pri Košiciach. Ondrej dostal na Nissane Primera šmyk a vyletel do zákruty, kde sa zrazil s oprotiidúcim autobusom mestskej hromadnej dopravy. Desivý náraz, žiaľ, neprežili. Milujúci otec Andrej (†36) zahynul s dcérkou (†5) aj synčekom (†3). Rodina bývajúca v obci Kazimír okres Trebišov je z obrovského nešťastia zdrvená.

Tragédia sa stala približne sto metrov pred zoologickou záhradou, kam mal otec so svojimi detičkami namierené. Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam auta, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam. V ľavotočivej zákrute dostal podľa všetkého šmyk a zišiel na nespevnenú trávnatú plochu. V protismere narazil do prednej časti autobusu mestskej hromadnej dopravy.

Tragická nehoda, pri ktorej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Eva Mikulová)

Okoloidúci muži okamžite zastavili auto a posádke havarovaného vozidla išli na pomoc. Dorazili aj privolaní záchranári. Aj napriek úpenlivej snahe, žiaľ, na mieste mohli skonštatovať len úmrtie u všetkých. Utrpeli devastačné zranenia. "Pri príjazde boli deti už mimo vozidla, prvú pomoc poskytli náhodní okoloidúci. Okamžite jednotka prevzala starostlivosť o tieto deti, pokračovali v kardiopulmonálnej resustitácii, až do príchodu lekára, ktorý skonštatoval zranenia nezlúčiteľné so životom," povedal pre Tv Markíza Tomáš Berzetei, hovorca košických hasičov. Podľa obhliadajúceho lekára situácia bola beznádejná a obete nemali šancu prežiť.

Tragická nehoda, pri ktorej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Rodina je z nešťastia zdrvená. Doma svojich najbližších čakala mama s ďalšími dvoma deťmi. "Prepáčte, ale nebudem sa k tomu vyjadrovať," povedala nám príbuzná Zuzana. Podľa očitých svedkov nebohé detičky sedeli v autosedačkách a boli pripútané bezpečnostnými pásmi. Záchranári poskytli pomoc vodičovi, ale aj dvom mužom, ktorí ako prví prišli na pomoc, pretože utrpeli šok. Vodič autobusu utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia, ako sú odreniny na rukách.

Tragická nehoda, pri ktorej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Eva Mikulová)

Polícia už začala trestné stíhanie pre zločin usmrtenia. "Bližšie okolnosti, ako aj príčina vzniku dopravnej nehody, sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.  Na autobuse bola škoda vyčíslená na 15 tisíc eur, na vozidle 3 tisíc eur.

Viac o téme: DetiOtecNárazKošiceZOOKavečany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu