Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po nenávisti sa vrátila do Markízy: Toto divákov Televíznych novín zaskočilo!

Redaktorka Televíznych Novín Dana Brixová sa po 3 týždňoch opäť objavila na obraze. Priniesla reportáž o hydine. Zobraziť galériu (7)
Redaktorka Televíznych Novín Dana Brixová sa po 3 týždňoch opäť objavila na obraze. Priniesla reportáž o hydine.

BRATISLAVA – Opäť na obraze! Redaktorka Televíznych novín Dana Brixová sa dostala do nemilosti divákov pred troma týždňami. A to kvôli reportáži o nešťastí v Nitre, kedy otec zabudol dieťa v aute. Dievčatko v dôsledku horúčav zomrelo. Verejnosť vtedy pobúril novinárkin prístup k zronenej matke, ktorej kládla niekoľko otázok. Po dlhšej odmlke sa tmavovláska včera znovu prihovorila do kamery. Mnohých prekvapila téma, ktorú priniesla. Nevenovala sa totiž žiadnej kauze, ale hydine. V súvislosti s jej návratom sme kontaktovali aj Markízu. Kompetentní však mlčia.

Redaktorka Dana Brixová sa vytratila zo spravodajstva Markízy po tom, čo priniesla reportáž o tragickej udalosti, ktorá sa stala v Nitre. Otec dvojročného dievčatka zabudol dieťa v aute. Malá slečna v dôsledku veľkých horúčav po niekoľkých hodinách zomrela. Divákov vtedy pobúril redaktorkin prístup k matke, ktorá iba v tom čase zistila, že jej dieťa je mŕtve. Pýtala sa jej niekoľko otázok, čo diváci považovali v tak tragickej chvíli za maximálne nevhodné. 


Obrovská tragédia v Nitre: Kristínku (†2) zabudol v aute otec Jozef (56), zomrela v horúčavách

FOTO Rodiny, ktorá prežila peklo na zemi: Ich anjelik Kristínka (†2) umierala v hrozivých mukách

Lekárka prehovorila o ukrutnej smrti malej Kristínky: Otcovi hrozí 12 rokov basy!


Vedenie Markízy však stálo na strane redaktorky. Obhajoval ju aj  šéf spravodajstva a publicistiky Henrich Krejča, podľa ktorého bol príspevok v poriadku a reportáž nebola za hranicami etiky. Napriek tomu sa však Brixová na istý čas stiahla. Na obraze ju diváci nevideli tri týždne. Až do včera. Na jej návrat upozornil portál Mediaboom.sk.

V hlavnej spravodajskej relácii priniesla brunetka ľahšiu domácu reportáž na tému starostlivosti o kuriatka vo veľkých horúčavách. Na obraze sa objavila počas príspevku dvakrát. Jej prejav pôsobil sebavedomo.

V súvislosti s jej opätovným vystúpením pred kamerami sme kontaktovali aj šéfa Henricha Krejču. Zaujímalo nás, či si trojtýždňové „voľno“ naordinovala redaktorka sama, alebo jej bolo nariadené. Chceli sme tiež vedieť, kto jej pridelil tému. Vedúci spravodajstva sa však odmietol k danej veci vyjadriť. Odkázal nás na hovorkyňu televízie Tatianu Tóthovú. Tá ale doposiaľ na naše otázky nereagovala.

Viac o téme: Dana Brixová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu