Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Cestujúci z autobusu smrti: Zakrvavené deti, krik, plač a osudová chyba vodiča!

Autobus havaroval v sobotu skoro ráno Zobraziť galériu (5)
Autobus havaroval v sobotu skoro ráno (Zdroj: Foto: HaZZ, Tv Markíza)

PREŠOV - Cez víkend otriasla celým Slovenskom dopravná nehoda autobusu, pri ktorej zomreli dve ženy a množstvo cestujúcich skončilo v nemocnici. V priamom ohrození života je v prešovskej nemocnici vodič autobusu, ktorý už podstúpil niekoľko operácií.

Cestujúci z autobusu smrti, ktorý havaroval v sobotu skoro ráno na diaľničnom zjazde pri Spišskom Štvrtku, sa stále spamätávajú z desivej udalosti. Pri havárii prišli o život dve ženy Češka a Ukrajinka. Niektorí cestujúci sú vo vážnom stave. Prvá záchranka bola na mieste nešťastia do 13-tich minút, ostatné prichádzali postupne. Kto mohol vyjsť z autobusu po vlastných, tak urobil, ostatných museli vynášať. V plnom nasadení pomáhali záchranári v nepriaznivom počasí za hustého sneženia, v zime a po tme.

Cestujúci z autobusu smrti:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HaZZ, Tv Markíza)

"Naraz to prišlo, obrovská rana," hovorí jedne z cestujúcich, ktorý bol počas tragédie v autobuse a druhý dodáva: "...a vtom už sme lietali."

Cestujúci z autobusu smrti:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Zranení muži pracujú v Prahe a veľmi sa tešili domov ku svojim rodinám. Ako aj ostatní cestujúci, museli krátko pred cieľom prežiť hrôzu. Zacítili prudký náraz a potom už len beznádejný krik a plač. "Za mnou sedeli malé deti, celé dobité, skrvavené," hovorí muž pre televíziu Markíza a dopĺňa zúfalé slová záchranárov, ktoré mu doteraz víria hlavou: "Počul som záchranárov, ako hovoria - no, tej už asi veľmi nepomôžeme."

Cestujúci z autobusu smrti:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Muži vodiča poznali, pretože touto linkou cestovali pravidelne. Podľa nich to bol skúsený šofér a jazdil veľmi bezpečne. "Život sa zmení behom sekundy," hovorí smutne muž na lôžku.

Podľa niektorých cestujúcich išiel autobus príliš rýchlo a odrazu začal prudko brzdiť. Údajne v ňom bolo cítiť palivo, preto sa obávali, že začne horieť.

Cestujúci z autobusu smrti:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv joj, )

Havarovaný autobus už odťahujú do Prahy, transport by mal trvať približne deväť hodín. Ženy, ktoré nehodu neprežili, sedeli úplne vpredu nad vodičom. Išlo o najluxusnejší autobus českej firmy. Linkový autobus havaroval v sobotu ráno, krátko po 4-tej hodine na výjazde z diaľnice D1 pri Jánovciach v okrese Poprad, keď počas snehovej kalamity zišiel z cesty a narazil do stĺpa. Autobus na pravidelnej linke Praha - Užhorod viezol 42 pasažierov. Dve cestujúce nehodu neprežili. Záchranná zdravotná služba na mieste ošetrila a rozviezla do nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi 31 zranených ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu