Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Simonka (†1,5) zo Šariša zomrela za záhadných okolností: Zlyhanie srdiečka, dobitá na smrť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: se.pl)

VEĽKÝ ŠARIŠ – Policajti vyšetrujú záhadnú smrť jedenapolročného dievčatka z Veľkého Šariša. Vychovávali ho profesionálni rodičia s dvomi vlastnými deťmi a dvoma adoptovanými. Zo zabitia 19-mesačnej Simonky už obvinil prešovský policajný vyšetrovateľ muža z Veľkého Šariša v okrese Prešov, ktorý mal dievčatko v starostlivosti. Tragédia sa stala v stredu 11. marca.

Dievčatko vychovávali profesionálni rodičia. Údajne trpelo vrodenou chybou srdiečka. Prestalo dýchať, zavolali k nemu záchranku. Čo sa presne za zatvorenými dverami domu odohralo, nie je známe. Simonke niekto surovo ublížil. "Po príchode na miesto sme sa pokúšali dieťatko oživovať približne hodinu, no žiaľ, neúspešne," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel.

Dievčatko utrpelo podľa polície za doposiaľ nezistených okolností zranenia, na následky ktorých zomrelo. Lekár vylúčil, aby si zranenia dieťatko privodilo samo. Ako uviedla hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová, polícia zistila, že v čase, kedy k zraneniam došlo, bol pravdepodobne v rodinnom dome obvinený muž sám s tromi zverenými maloletými deťmi.

Podľa medializovaných informácií dieťatko malo na tele modriny, pitva preukázala, že utrpelo krvácania do brucha následkom roztrhnutých čriev.


Prečítajte si aj VIDEO Dievčatko (11) zvádzal cez mobil: Keď to uvidel otec, mladíka našli mŕtveho!


Obvinený je momentálne zadržaný a prípad ďalej vyšetruje polícia. Ak mu bude dokázaná vina, hrozí mu trest odňatia slobody na deväť až dvanásť rokov. „Vyšetrovateľ v danej veci nariadil vykonanie súdnej pitvy dieťaťa. Znalec z odboru súdneho lekárstva predbežne vylúčil, že by si zranenia spôsobila Simonka sama, alebo ďalšie maloleté osoby, ktoré sa v tom čase v dome nachádzali,” uvádza sa v policajnej správe. Polícia na prípade intenzívne pracuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu