Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pojednávanie s exstarostom Hermanoviec odročilli: Toto všetko má na rováši

(Zdroj: SITA)

PREŠOV – Na Okresnom súde v Prešove pokračovalo dnes pojednávanie s bývalým starostom obce Hermanovce v okrese Prešov Eduardom G., ktorý je obžalovaný zo sprenevery, podvodu a zneužitia právomocí verejného činiteľa. Pojednávanie sudca už po pár minútach odročil. Pokračovanie procesu je naplánované na 10. apríla.

Exstarosta totiž hneď na úvod požiadal o vylúčenie verejnosti a médií z pojednávacej miestnosti, čo sudca zamietol. Po tom, ako prokurátor začal obžalovanému klásť otázky, odmietol na ne odpovedať s tým, že o niektorých závažných veciach nemôže hovoriť verejne, lebo by mu hrozilo nebezpečenstvo. Na výzvu prokurátora, aby aspoň v hrubých obrysoch naznačil, čo mu hrozí, odmietol konkretizovať toto nebezpečenstvo.

Podľa obžaloby spreneveril Eduard G. približne 311.000 eur. V mene obce uzatváral pôžičky bez schválenia v obecnom zastupiteľstve, vyberal obecné peniaze a nevyúčtoval zálohy. Požičiaval si peniaze aj od súkromných osôb, ktorým povedal, že ich použije v prospech obce. Len z obecných účtov zobral 111.000 eur a súčasný starosta Rudolf Šeliga dodnes nevie, čo s nimi urobil. Ako však povedal, prešli tri roky a obec sa pomaly dostáva z najhoršieho. Už nemá problém s platením účtov, akurát im tých 111.000 eur chýba napríklad na kanalizáciu či prestavbu materskej škôlky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu